Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за невероятен коледен щолен

Ключови думи: щолен, коледен шолен, рецепта

Продукти:

1 кг брашно
80 г прясна мая
1 щипка пудра захар
1 супена лъжица леко топло мляко
375 мл хладка вода
250 г масло
½ чаена лъжица сол
200 г пудра захар
2 жълтъка
250 г счукани бадеми, бланширани
200 г стафиди, златни
100 г лимонови корички
100 г портокалови корички
2 супени лъжици разтопено масло
Пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
 
Поставете брашното в голяма купа. Натрошете маята върху него. Поръсете с щипката пудра захар и добавете млякото. Покрийте за 1 час, за да се активира маята. Оставете на топло.
 
Загрейте маслото и млякото в тиган на ниска температура, докато се разтопи. В друга голяма купа смесете брашното и маята със сместа с маслото и млякото. Добавете солта, останалата захар и жълтъците. Омесете меко тесто. Оставете го отново за 1 час да втаса на топло, докато удвои размера си.
 
Смесете бадемите с двата вида корички и стафидите. Добавете ги в тестото. Оформете продълговата форма на тестото. Поставете го в продълговата форма за печене с хартия. Оставете го да почине малко, докато започне пак да втасва или около 30 минути. Междувременно стоплете фурната на 190 градуса. Печете за 45 до 60 минути. След като извадите от фурната, залейте с разтопеното масло и поръсете обилно с пудра захар, докато полепне добре.
 

3
Коментара по темата
3.
RA
25.12.2020 23:38:48
Ti si Zbarkana ma vino sas kozunak
2.
Ето я и моята рецепта
25.12.2020 20:28:51
Действате по горната рецепта, обаче се сещате, че сте забравили да купите мая и отивате до каЛфланда и там преди да стигнете до рафта с маята виждате палетна зона на щолени. Купувате 2-3 щолена 1-2 фраголино. Прибирате се и изхвърляте използваните продукти, слагате един щолен на масата и отваряте Фраголиното. Дегустирате докато свърши щолена и фраголиното. Харесва ви, значи сте готови да посрещнете гости.
1.
У ЛИДЪЛ
25.12.2020 19:42:23
ИМА ГОТОВИ.....И СА МНОГО ВКУСНИ И МАЙСТОРСКИ ПРИГОТВЕНИ....!!!!
  Добави Коментар
Дъщерята на президента страдала от булимия Дарина, която е гостуваща актриса в най-големия български театър в две постановки, от години имала сериозен проблем с килограмите Направиха фурор с филма за Гунди, но сега ги отрязаха за лента за Емил Димитров Въпреки че историята му заслужава да бъде разказана и видяна, те отново срещат пречки
След Нова година ще поскъпне смяната на лична карта От 18 ще скочи на 30 лева  Ако сте от тези четири зодии, има добра новина за Вас Ще започнете ударно годината 
Заповядайте на празнични трапези в деня на Рождество Христово На Коледа от 10 до 12 часа виенското колело на центъра ще работи безплатно за всички Готви се да влиза в политиката Един ден и това ще стане, обяви Краля на фолка
Това е новата звездна двойка Днес завесата беше изцяло открехната, след като двойката качи снимка, на която ясно можем да забележим годежния пръстен на ръката на Болтър Арест след тик-ток заплаха Задържаха мъж, заплашил, че ще извърши атентат на коледен базар
Няма да се оправим без внос на работна ръка, смята министърът на туризма Министерство на туризма застава зад сектора и бранша по отношение на по-ниска диференцирана ставка на ДДС. Поморие ще посрещне 2025 с концерт на Стефан Илчев и оркестър Славяни Община Поморие осигурява безплатен транспорт за желаещите да се включат в новогодишното тържеството
Дъщерята на президента получи нервна криза Това призна Дарина  Гълъбин Боевски: От олимпийски шампион до защитен свидетел на DEA Измъква се от наркосделка за 50 млн. долара