Рецепта за брауни сладки с портокал
Шоколад + портокал = ВНЛ. Това са много шоколадови, чаровно напукани по повърхността, богати и меки в сърцевината брауни кукита с портокалов аромат от Polka dot Kitchen.
Сместа за приготвянето им е по-течна и именно затова постигаме мекия център и хрупкавата коричка. Те са точно онзи десерт, от който има нужда всеки от нас... в общи линии с повод и без повод.
За да си ги приготвите у дома 13 броя с диаметър 7-8 см. ще са ви нужни:
175 г тъмен шоколад (над 52% какао)
110 г масло
110 г кафява или кокосова захар
80 г захар Мусковадо (прави кукитата по-"сочни" заради меласата)
2 яйца на стайна температура
12 капки есенция от лимон/портокал
кора от 1 портокал, настъргана фино
3 с.л. какао
100 г брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Смесете маслото и шоколада, след което ги разтопете заедно на водна баня или в микровълнова. Разбъркайте, за да се смесят изцяло и оставете за 5-10 минути. Разбъркайте в отделен съд до пухкавост яйцата с двата вида захар. Добавете шоколада на малки части и продължавайте да разбивате, докато сместа стане хомогенна. Добавете есенцията, портокаловата кора, какаото и разбъркайте добре.
Добавете брашното на части, докато изцяло се смеси с другите продукти. Пригответе си тавичка с хартия за печене или силиконова подложка. С лъжица (за сладолед ще е най-удобна) вземете от сместа и поставете върху тавичката. Оставяйте по 7-10 см между отделните бисквитки, тъй като се "разливат" настрани. Печете 20 минути и извадете от фурната, дори да ви се струват меки. Не бързайте да ги махате от хартията/подложката, изчакайте да изстинат и стегнат за 10 минути и тогава ги прехвърлете.
Добави Коментар