Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за зелеви сарми с кайма на фурна

Ключови думи: кайма, сарми, зелеви сарми, фурна, рецепта

Продукти:

1 кисела зелка
400 г ориз
250-300 г кайма
1 морков
1 стрък праз
½ чаша олио
Сол на вкус
Червен пипер на вкус
Черен пипер на вкус
1 щипка джоджен
1 щипка чубрица
 
Приготвяне:
 
Загрейте олиото в тенджера. В него задушете лука, моркова, праза. Разбъркайте. Добавете каймата и разбъркайте добре, докато стане на малки парченца. След като се запържат добре добавете ориза и разбъркайте. След като стане полупрозрачен, овкусете с червен пипер и добавете 1 чаша вода. Оставете да ври, докато оризът абсорбира водата.
 
Навийте сармите, като във всяко листо слагате по 1 супена лъжица от сместа. Подредете сармите в тава, намазана с олио. Полейте ги с още малко олио отгоре. Покрийте с няколко зелеви листа, за да не изгорят. Налейте малко вода в тавата. Печете на 180 градуса за около 1 час или докато оризът омекне напълно.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Каза стряскащи думи Очаква ни разлика от 20° между събота и вторник, според Георги Рачев Бившият ми каза, че съм проститутка, а аз не съм, твърди тя Той не е наркоман, но обича да си пийва, каза Светлана 
Роден шофьор получи 34 електронни фиша Дължи над 4 бона Джакпотът се изстреля в космоса, печалбата ще направи някого много богат За неделния тираж е 10,6 млн.лева
Ще се борят за оставане в "Един за друг" Джулия и Христо са последни в моментното класиране Грозна драма в живота му Това го съсипа 
Празник е Православието почита паметта на Преподобни Бенедикт Самолет се запали в САЩ За щастие няма жертви
Има много важно поверие за днес Не влизайте в кавги и конфликти На седмото небе е Синът му постигна нещо забележително
Добра прогноза за времето Слънчево през по-голямата част от деня Какво е състоянието на Коко Тайсъна Продължава да е критично