Ще си оближете пръстите от тези вкусни мързеливи сарми с кисело зеле
Продукти:
1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.
7
Коментара по темата
7.
Моника
16.12.2020 23:52:29
На тоя буламач да казвате сарми?
6.
Дора
16.12.2020 23:51:51
Нещо ориза забравихте да го сложите по някой време, ама все едно сaрми няма да станат без да завиете свясна плънка в зелево листо.
5.
Веска
16.12.2020 23:51:15
Друго си е качамака.
4.
Дора
16.12.2020 21:48:55
Нещо ориза забравихте да го сложите по някой време, ама все едно сaрми няма да станат без да завиете свясна плънка в зелево листо.
3.
Моника
16.12.2020 21:41:57
На тоя буламач да казвате сарми?
2.
КОЙТО
16.12.2020 21:30:11
Не е опитвал станимашки сърмички,не знае каква вкусотия са....!!!!!
1.
фалш
16.12.2020 21:25:29
Само ето сте пропуснали в кой момент се слага ориза, дали се добавя вода и колко.