Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот сме пържили картофките грешно, ето тайната

Ключови думи: пържени картофи, пържено, ресторант

За никого не е тайна, че често пъти, когато се опитаме да приготвим нещо у дома, честичко оставаме с пръст в уста, защото това, за което сме запретнали ръкави, хич не прилича на ястието, което сме консумирали в ресторанта. Въпреки че е елементарно човек да си изпържи картофки, те често пъти загарят, не хващат добре коричка или не изглеждат така добре и перфектни, както в ресторанта. Освен това всички тези визуални кусури понякога се отразяват и във вкуса им.

Оказва се, че цял живот сме ги правили грешно и има тайна за страхотния им вид и вкус. Оказа се, че има един прост трик, който се прави във всяко заведение, и след който пържените картофи стават меко казано перфектни, именно като тези, сервирани в някой хубав ресторант. Тайната им е следната - първо държат продукта 10 минути във вода, а чак след това го слагат във врящото олио.

Ето как точно трябва да процедирате. За килограм картофи се нуждаем от чаена лъжичка оцет, 3 града царевично нишесте и олио. Първо обелете картофите, а след това ги нарежете на равни парчета. Важно е да не ги правите различни, за да могат да се изпържат равномерно. След това поставете картофите в дълбока купа, добавете малко оцет и ги залейте с вода. Оставете ги така за около 10 минути.

След като времето мине, поставете картофите върху хартиена кърпа, за да се изцедят за момент, а после ги върнете обратно в купата и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте внимателно. Сега ви остава само да изпържите картофените пръчици в сгорещено олио. Обещаваме ви, че ще изглеждат е перфектно и вкусът им ще е уникален. Бон апети! /jenata.blitz.bg

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Почитаме жертвите на Холокоста Тази година се навършват 80 години от освобождаването на нацисткия концентрационен лагер "Аушвиц-Биркенау" Интересен празник е Какво казват знаците за 27-и януари?
Любопитно събитие в Бургас Фестивал в подкрепа за китайската общност Какво време ни очаква? Предимно слънчево и почти тихо днес
Бишва любима на Гришо яхна... Мощен мотор Скандалът в борбата не стихва "Затриваме децата, а федерацията се интересува само от чужденците", твърди олимпийският шампион Георги Мърков
Нищо ново! Лукашенко пак спечели изборите в Беларус Получи подкрепата на 87 % от избирателите, според екзитпола Огромен протест в Гърция Съседите търсят справедливост след влакова катастрофа
Русия съобщи, че е завладяла... Още едно село в Донецка област Отново показа класа Попов с престижно класиране
Много е щастлива Известна певица се радва на лични и професионални успехи Бизнесът му тръгна от видеокасетки, а днес е един от най-богатите в държавата Божидар Колев е съсобственик на "Технополис" и "Практикер"