Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще си оближете пръстите! Това е най-вкусният шаран за Никулден! Рецепта трепач

Ключови думи: шаран, никулден, рецепта трепач, рецепта, шаран плакия

Представяме ви една прекрасна рецепта за шаран плакия, с който ще доставите голямо кулинарно удоволствие както вас самите, така и на приятна компания от гости. 

Необходими продукти:
1 голям шаран - около 2кг. 
6-7 големи хубаво узрели домата (или 1,3кг от консерва) 
2-3 глави лук 
1 глава чесън (пресован) 
1 ч л червен пипер 1 ч л черен пипер 1/2 ч л червен лют (или 1 люта чушка, срязана) 
1/2 ч л сух риган 1 връзка магданоз 
2 с л мед (или захар) 
3-4 дафинови листа
1 лимон 
сол на вкус

Начин на приготвяне: 
Шаранът се чисти през гърба - не през корема - разрязва се по гръбнака и се изваждат вътрешностите от там.
Така се отваря повече място за пълнежа.
Ако не можете така – направете го по обичайния начин, чрез отваряне на корема.
Осолява се и се оставя за един час. 

За плънката: 
Обелените домати се нарязват на дребно/или настъргват и задушават с едро нарязан лук, чесън, меда и сока на лимона и всички подправки без дафиновия лист до омекване - без мазнина!!!
Накрая се прибавя ситно нарязания магданоз. 
Сместа се разделя на две части. 
Едната половина от сместа се разпределя в тавата 
С другата половина се пълни шарана. 
Рибата се покрива с кръгчета домат. 
Пече се във фурна на 220* за около час. 
Тавата се изважда и от рибата се отстраняват кръгчетата домат . 
Шарана се обръща с помощта на лъжици-лопатки, за да се изпече от другата страна, като отгоре се покрива с тънки парчета от останалия лимон, кръгчета лук или домат.
В доматения сос се поставят дафиновите листа. 
Пече се още 30-40 мин., до извиране течността от доматите - да остане на мазнина, при нужда се включва фурната само на долно печене. 

Мазнина не се добавя; обикновено такава риба е достатъчно тлъста. Същата рецепта може да се приготви и с друга риба, само трябва да се вземе предвид мазнината – ако е суха риба, ще и трябват около 100мл олио или зехтин.
Същия начин на приготвяне може да се приложи и с друга риба, която не е суха.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тази вечер е подходяща за чувствен и бавен секс Периодът е благоприятен, само трябва да контролирате емоциите и желанията си При проблеми с акумулатора или стартирането на двигателя: Причината може да се крие в алтернатора Основната причина за подобни повреди обаче може да се крие в алтернатора - устройство, което презарежда акумулатора и управлява електрическото оборудване по време на шофиране
Обра точките на 73 години Сиймур сякаш не старее Създадоха спагети, по-тънки от човешки косъм Спагетите са от нишестени нанофибри
Защо Николета Лозанова си крие лицето? Плеймейтката се омъжила тайно за Ники Михайлов бременна в 5-ия месец Проговори за Ивка Бейбе Евгени Генчев с ласкави думи за инфлуенсърката 
Стана 108 кила "Джоуи" е в тежка депресия Майката на Атижа прогони Петър Родителката на брадърката нахока бившия съквартирант на щерка си
61-годишна жена роди първото си бебе Майката и бебчето са в общо стабилно състояние, хубавата вест идва от Скопие, РСМ  "Увеличете помощта за Украйна" Зове Рюте
Meteo Balkans: Снежна виелица блокира половин България, метър сняг ще натрупа до часове Около обяд в петък от запад на изток облачността да се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи "Казармата е загуба на време" Твърди известният актьор Станимир Гъмов