Джинджифилово мляко при настинки и болно гърло
Той има пикантен вкус и обичаме да го добавяме към супи, ястия, фрешове, маринати. Джинджифилът – суперподправката, която освен че прави ястията ни по-вкусни, има редица ползи за здравето ни, като ни осигурява калий, калций, витамин С, витамин В4 (холин). В сезона на настинките и грипа, няма как да не го споменем, защото той е част от менюто ни, пише az-jenata.bg.
В комбинация с прясно мляко се превръща в напитка, която може да помогне по-бързо да се възстановим. Млякото е хранително, осигурявани витамин D, калций, необходими на тялото ни.
Джинджифиловото мляко повишава имунитета, тъй като пикантната подправка има естествени противовъзпалителни и антимикробни действия. Антиоксидантите, съдържащи се в напитката, могат да намалят вредното влияние на свободните радикали.
Подобрява храносмилането
Джинджифилът е полезен за храносмилателната ни система. Той намалява риска от запек, облекчава болките в корема, стомаха.
Намалява риска от остеопороза
Джинджифиловото мляко помага за подобряване на костната сила, тъй като млякото съдържа много калций, калий и магнезий, които са важни за здравето на костите. Джинджифилът се препоръчва също при артрит, остеопороза, тъй като намалява болката и възпалението.
Облекчава възпалено гърло, кашлица
Джинджифиловото мляко е подходяща напитка, когато страдате от болно гърло, кашлица, мускулни болки, отпадналост, тъй като има противовъзпалителни свойства.
Как да си приготвите джинджифилово мляко?
Ще ви бъде необходимо около 1 ч. л. стрит или настърган корен от джинджифил. Сложете го в 250-300 мл мляко. Съставките трябва да врат около 5-7 минути на тих огън. След това прецедете напитката и добавете мед по желание.