Най-вкусният ябълков сладкиш - Трите чаши, ето как да го приготвите
Няма нищо по-хубаво от това да се прибереш вкъщи след работа и от входната врата да усетиш аромата на току-що приготвената вечеря. Освен за любимите гозби, няма как да не си оставим място за десерт. А през есента той често ухае на ябълки.
Ако обичате да похапвате сезонния плод, който е пълен с витамини, минерали и диетични фибри, то сигурно обожавате да приготвяте щрудел с готови кори за баница. За да разнообразите, днес ви предлагаме една по-различна рецепта – за ябълков сладкиш. Той се прави с три чаши сухи съставки, откъдето идва и простото му наименование. Освен това е изключително икономичен – без яйца.
Ето и необходимите продукти за него:
- 5-6 средноголеми ябълки;
- 1 чаша бяло брашно;
- 1 чаша грис;
- 1 чаша захар;
- 1 чаена лъжица и половина бакпулвер;
- 1 чаша прясно мляко;
- малко масло или олио за намазване на тавата за печене.
Ето как да го приготвим:
Взимате подходяща купа и смесвате бялото брашно, гриса и захарта, като накрая добавяте и бакпулвера. Добре е да знаете, че всяка чаша е с вместимост от 250 мл.
Отделно измийте и почистете хубаво ябълките, след което ги нарежете на малки парченца.
Разделете сухата смес на 4 равни части, докато нарязаните ябълки – на 3.
Вземете кръгла тавичка с отлепящо се дъно и я намажете хубаво с разтопено масло или олио. С ръка разстелете първата част от сухите съставки. После сложете малко ябълки и така редувайте пласт по пласт.
Накрая трябва да завършите със сухите съставки. Преди да поставите сладкиша да се пече, сложете прясното мляко на котлона, за да заври, след което залейте отгоре.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до пожълтяване. След около 30 минути е готов, но трябва да изстине преди да го консумирате.
Източник: Tialoto.bg
Добави Коментар