Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусният ябълков сладкиш - Трите чаши, ето как да го приготвите

Ключови думи: ябълков сладкиш трите чаши, ябълков сладкиш рецепта, флагман

Няма нищо по-хубаво от това да се прибереш вкъщи след работа и от входната врата да усетиш аромата на току-що приготвената вечеря. Освен за любимите гозби, няма как да не си оставим място за десерт. А през есента той често ухае на ябълки.

Ако обичате да похапвате сезонния плод, който е пълен с витамини, минерали и диетични фибри, то сигурно обожавате да приготвяте щрудел с готови кори за баница. За да разнообразите, днес ви предлагаме една по-различна рецепта – за ябълков сладкиш. Той се прави с три чаши сухи съставки, откъдето идва и простото му наименование. Освен това е изключително икономичен – без яйца.

Ето и необходимите продукти за него: 
- 5-6 средноголеми ябълки; 

- 1 чаша бяло брашно; 

- 1 чаша грис; 

- 1 чаша захар; 

- 1 чаена лъжица и половина бакпулвер; 

- 1 чаша прясно мляко; 

- малко масло или олио за намазване на тавата за печене. 

Ето как да го приготвим:
Взимате подходяща купа и смесвате бялото брашно, гриса и захарта, като накрая добавяте и бакпулвера. Добре е да знаете, че всяка чаша е с вместимост от 250 мл.

Отделно измийте и почистете хубаво ябълките, след което ги нарежете на малки парченца.

Разделете сухата смес на 4 равни части, докато нарязаните ябълки – на 3.

Вземете кръгла тавичка с отлепящо се дъно и я намажете хубаво с разтопено масло или олио. С ръка разстелете първата част от сухите съставки. После сложете малко ябълки и така редувайте пласт по пласт.

Накрая трябва да завършите със сухите съставки. Преди да поставите сладкиша да се пече, сложете прясното мляко на котлона, за да заври, след което залейте отгоре.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до пожълтяване. След около 30 минути е готов, но трябва да изстине преди да го консумирате.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нети с разкритие за "Гунди" Дони написа музиката за филма, сподели тя Огромно напрежение в Сандански, гневът след трагедията не стихва Майката на родилката, чието бебе почина: Можеше да има здраво момиченце
Невиждана киша удря София, по Черноморието е по-спокойно В проходите "Петрохан", "Витиня" и "Предела" се очаква обстановката да е тежка Горящ камион край Стара Загора затвори магистралите “Тракия” и “Марица” за часове Движението по двата аутобана в посока София е вече възстановено 
Ивайло Мирчев: Трябва да изберем Кирилов, за да спрем Сарафов за главен прокурор Той се противопостави на изключването на Лорер и Божанков от ПГ на ПП-ДБ, въпреки че не подкрепят решението, което е много важно за тях Може да се стигне до интензивна война, ако примирието бъде нарушено, предупреди Нетаняху Ливанската армия обвини Израел, че го е нарушило няколко пъти 
Изтребват овцете в сливенско село заради огнище на шарка  Резултатите са лабораторно потвърдени и животните подлежат на евтаназия Голяма сила се пробужда в Овена, но да се пази от контузии, а Телецът да си контролира емоциите! Хороскоп за деня – 29 ноември 2024, петък
4 причини за разпад на комуникацията в брака Дълготрайните връзки не могат да просъществуват щастливо и качествено без добро общуване между партньорите Тези дрехи нямат място в пералнята - НЕ ги перете там Вижте какво не бива да слагате в барабана
Видяла Ванга след смъртта й Не ме мислете за луда, някаква сила ме спаси в храма на пророчицата, разказва звездата Мими Иванова Последен шанс за нещо голямо за 4 зодии Последни дни на ноември носят успех за някои представители на зодиака