Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Лесна рецепта за арабски палачинки с крема сирене

Ключови думи: арабски палачинки, палачинки, крема сирене, закуска, рецепта

Списъкът с 50-те най-добри десерта в света включва турска баклава, австрийски щрудел от ябълки, както и арабски палачинки, пълнени с крема сирене, сушени плодове и ядки и често с добавка на розова вода и канела. Сладката и ароматна розова вода е дестилат от розови листенца, но можете и да я замените с някакъв сладък сироп или мед. Има много вариации по темата за арабските палачинки - те се различават както по размер, така и по начин на приготвяне. След пълнене те могат да бъдат сервирани веднага или пържени в масло или запечатани.

Рецепта за арабски палачинки с крема сирене:

Необходими съставки:

За палачинките:

120 г брашно
120 г грис
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка суха мая
1/4 чаена лъжичка сол
580 милилитра гореща вода
35 г смлян шам фъстък
мед по желание

За пълнежа:

1 супена лъжица грис
1 и половина супени лъжици брашно
250 милилитра мляко
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 супени лъжици маскарпоне
60 г хляб на кубчета

Начин на приготвяне:

Поставете сухите съставки в купа, след това добавете вода и разбъркайте. Покрийте съда и го оставете да престои 30 минути. Тестото трябва да е по-тънко от това за обикновените палачинки.

Пригответе пълнежа. Смесете грис, брашното и 60 мл мляко и ванилия. Загрейте това на котлона, като добавите останалото мляко и разбърквайър, докато стане гъсто и пенливо. След това добавете маскарпонето и разбъркайте добре, докато се смесят всички съставки, след което добавете кубчетата хляб и оставете да се охлади.

Загрейте тигана и изсипете 2 супени лъжици от палачинковата смес. Печете, докато се появят мехурчета. Палачинките не трябва да се обръщат, достатъчно е да ги изпечете само от едната страна.
Поставете около супена лъжица пълнеж във всяка палачинка, съединете краищата и поставете натрошените шам-фъстъци отгоре.

Поръсете с мед, ако желаете.

1
Коментара по темата
1.
free
02.11.2020 11:05:29
Интересно кога и откъде арабите са разбрали за италианското Маскарпоне???
  Добави Коментар
Иззеха анаболни стероиди за над 500 000 лева в Студентски град Месечно от схемата са печелени около 120 000 лева Какво се случи с нея? Изчезнала е безследно 
Кметът Николай Димитров: Равда има най-дългия туристически сезон в община Несебър Равда и Несебър вече се възприемат като едно цяло – туристите трудно могат да направят разлика между двете селища благодарение на унифицираната инфраструктура, отбеляза градоначалникът Лоша новина за великденската салата Пълна е с нитрати 
Този празничен Великденски козунак на плитка стана любим на синовете ми и дори свекървата ме похвали Сложих шипков мармалад в козунака и у дома са във възторг Ситроен потегли сам и помете в гръб бургазлийка до център "Мадика" Жена влезе в болница, след като...
Мая Манолова разпродавала дрехите си в интернет Закъсала ли го е финансово бившата омбудсманка, питат в социалните мрежи Агнешкото стана празничен деликатес, внасяме яйца на поразия За една година сме произвели малко над 6000 тона агнешко месо
Защо си сложи вентилатор между краката Имах чувството, че се задушавам в костюма, който беше от дупанперд, признава победителката от последния епизод на Капките Младеж умря след луда нощ в Тайланд Препил е с лош алкохол
Радостин Василев с коментар за вота на недоверие Ето какво коментира лидерът на МЕЧ В Бургас ще се състои среща в памет на жертвите от атентата в "Света Неделя" Днес се навършват 100 години от най-мащабния терористичен акт в историята на България