Първи в България: Сливен и Перник затварят барове и дискотеки
Вредица европейски страни вече се предприемат мерки не на национално, а на местно ниво, които включват затваряне на дискотеки и барове. Първи в България това направиха Перник и Сливен.
Барове, дискотеки, клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито и открито затварят в Перник и Сливен, като заповедта влиза в сила от 24 октомври. Забраняват се и празненствата на закрито, включително сватби и кръщенета. Работното време на ресторантите и кафенетата се намалява до 22.00 ч., при условие че гостите на заведенията спазват дистанция на не повече от 2 кв. метра.
Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се преустановява дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник.
Няма да се провеждат организирани масови мероприятия на открито и закрито. Намалява се работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч, пише днес.бг.
Кметът задължава да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на общината за спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в превозните средства и недопускане на лица без защитни маски за лице. Наредено е и осигуряването на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. Задължително е носенето на защитни предпазни средства на пазари, тържища и други сходни места.
До 2 ноември в област Сливен пък се забраняват посещенията в дискотеки и барове, както и груповите празненства. Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември, включително, се въвеждат временни епидемични мерки на в област Сливен.
В посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове, и в други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат и групови празненства на закрито, в т.ч. сватби, кръщенета и др.
Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ.
Добави Коментар