Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Созопол се включва в световното движение Slow Food Travel

Ключови думи: Созопол, световно движение, Slow Food Travel

Представители на туристическия бранш и производители на храни и напитки от община Созопол са поканени да участват в първата по рода си среща под мотото „Slow Food Travel – туризъм с идентичност“. Срещата разговор между Slow Food в България и бизнеса се организира по инициатива на председателя на Общински съвет Созопол Георги Пинелов и ще се проведе на 27.10. 2020 г., вторник от 11.00 ч. в сградата на общинския съвет.

Slow Food е световно движение в подкрепа на хората, произвеждащи и предлагащи качествена храна, което подпомага съхраняването и популяризирането на кулинарните традиции и добрите практики. Мотото на движението е “вкусно, чисто, честно”: вкусно, защото храната трябва да е наслада за небцето, чисто - производството на храната не трябва да замърсява природата и честно - производителите получават справедливо възнаграждение за труда си, а потребители купуват храната на достъпна цена. Slow Food поддържа он-лайн каталог на местни храни от цял свят, а към момента България присъства в него с над 50 храни, което е една малка част от нашето кулинарно наследство. В България мрежата на Slow Food включва над 15 местни общности, всяка от които има свой характерен облик.

Производители, ресторантьори и представители на туристическия бизнес в Созопол ще имат възможност да се запознаят с целите и възможностите на Slow Food движението и да се включат в него представяйки част от кулинарните специфики на морската община.

През последната година, в условията на пандемия къщите за гости и семейните хотели бележат ръст в посещаемостта за разлика от големите туристически комплекси. Причина за това от една страна са силно намалелите възможности за пътуване в чужбина, а от друга по-голямата възможност за физическа изолация на гостите, които предлагат тези места за настаняване. Кризата с корона вируса предлага възможност за развитие на тази форма на туризъм, но и налага необходимостта от разнообразяване на предлаганите туристически пакети с характерни елементи, сред които централно място заемат храната и свързаните с нея традиции. Тази първа среща с представители на Slow Food България ще даде още една възможност за популяризиране на Созопол като туристическа дестинация с кулинарни традиции и чисти и качествени храни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
До 10 години изкуственият интелект ще замени лекарите и учителите, убеден е Бил Гейтс Гейтс сподели визията си за бъдещето на ИИ и човечеството във "Вечерното шоу на Джими Фалън", заявявайки, че скоро хората няма да са необходими „за повечето неща“ Поискаха отстраняването му от Капките Тоя се държи толкова непрофесионално и просташки, гневни са фенове на предаването
Наказание в детска градина: Дете да чисти тоалетна с голи ръце Случаят е от Пловдив и се проверява САЩ поискаха от Европа да забрани програмите за многообразие Френски компании са получили писма, с които ги призовават да спрат да назначават по пол, раса или религия
Петна от мазут в морето край Варна в дигна на крак институциите От Областната администрация заявиха, че се очаква да се извърши проверка и кой е отговорен С 30% са се увеличили пенсиите за инвалидност за година Това сочат данните на НОИ
Учителка в детска градина накара дете да чисти тоалетна с голи ръце? Какво се случва в Пловдив? Много неприятно провинение в Бургас Мъж без книжка шофира дрогиран
Украинец шофира пиян из бургаски комплекс Полицията го задържа Бургаски огнеборци с бърза намеса Изгасиха горящи дървени плоскости 
Мъж от Бургас показа какво не трябва да се прави зад волана Кара мъртво пиян Бургазлия с голям удар в "Капките" Вени е първият участник от този сезон с две победи