Перфектното не е достатъчно за шеф Валентин Иванов от Maison’s Бургас
По време на официалното откриване на есенно зимния-сезон в Maison’s Burgas шеф Валентин Иванов представи последните кулинарни шедьоври, на които гостите на ресторанта ще могат да се насладят през идните месеци. Той презентира и кетъринг менюто на Maison’s и уточни: „Всичко тук се приготвя на място. В ресторанта не се използва никаква инстантна храна“ заяви кулинарят.
Амбициозният шеф Иванов е стартирал и инициатива, която до момента не е подемана от друг в България. „От 21-години съм в света на кулинарията и държа нещата да се случват както трябва. В момента преговарям със световно известен колега да направи поне едно мероприятие в Бургас в Maison’s. Идеята ми е да представим световната кухня и нашата храна, преобразена от него. Става дума за готвач, чието име още няма да разкрия, но той е част от екипа на ресторант в Европа, удостоен с три звезди „Мишлен“, разкри майстор готвачът.
Цялата презентация и още интересни новини за програмата на Maison’s до Нова година представяме във видеото.
Името на ресторант Maison’s не е избрано случайно. В превод от френски думата означава „къща на улицата“, а концепцията на заведението е да предразполага посетителите си с домашен уют и храна, приготвена с внимание към всеки детайл, както я правим вкъщи.
Акцент в събитийния календар на ресторанта остават остават тематичните вечери. Най-скорошната е на 16-ти октомври, когато кръшни хора ще се вият с любимката на всички Славка Калчева. До края на годината са предвидени гостувания на звезди от българската и балканската сцени, а възможността те да бъдат част и от личното събитие на гостите е реална при запитване. Обичайното работно време е до 00:00 ч., но то може да бъде удължавано при предварителна заявка. Резервации се приемат на тел.: 087 710 0166.
Още нещо интересно се случи на откриването на есенно-зимния сезон в Maison’s Burgas. Актрисата Алекс Сърчаджиева изненадващо обяви: В Бургас подготвят нещо, което не е правено в България (ВИДЕО)