Знаете ли защо е добре да добавите малко сол към кафето?
Ако сте решили да се откажете от млякото в кафето или просто искате да подчертаете вкуса на любимата си напитка, опитайте този трик. Когато отидете на работа и имате зад гърба си „натоварен уикенд“, но трябва да се събудите бързо, няма по-добра работа от кафето. Пиенето на горчиво кафе не е любимо за мнозина, но за щастие можете да „оправите“ този вкус със сол.
Освен че намалява горчивината си и по този начин няма да се налага да посягате към захар или мляко, кафето ще има по-добър вкус.
Перфектната мярка според Алтън Браун е една четвърт чаена лъжичка сол и две супени лъжици смляно кафе с една голяма чаша вода. Разбира се, ако неговата препоръка е голямо количество кафе за вас, тогава трябва да го коригирате според вашия вкус. Всичко, от което се нуждаете, е кафе и сол. Поставете солта в горчивото кафе и разбъркайте.
Солта е невероятно свързана с неща, които откриват горчивината и правят кафето по-приятно за пиене.
Когато кафето е добро се пие чисто
Качественото кафе не е горчиво в никакъв случай. Горчивината се появява от прекаленото препичане на зърната. А това се прави, за да се прикрие кофтият вкус на долно качественото кафе, което се продава у нас
Кагота се говори за кафе се разбира еспресо.
Всякакви такива простотии с голяма чаша вода и т.н. се използват за разтворимо кафе, което в никакъв случай не може да се нарече кафе. Да, има кофеин, но не е същото