Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Без качване на излишни кг: Здравословен безглутенов сладкиш с кокосово брашно и моркови

Ключови думи: сладкиш, кокосово брашно, моркови, рецепта

Обичаме сладкишите! Обичаме и кейкът с моркови! Точно поради тази причина търсим и варианти за сладкиши, които да са не само много вкусни, но и в синхрон с разбиранията за здравословно хранене и начин на живот. Точно такава рецепта е рецептата за безглутенов сладкиш с кокосово брашно и моркови. Безглутеностият сладкиш с моркови носи аромата на класически кейк с моркови, с тази разлика че е още по-вкусен, а освен всичко друго е и истински здравословен.

Първата стъпка от рецептата за здравословен безглутенов сладкиш с моркови е подготовката на продуктите. Яйцата трябва да са на стайна температура, а морковите почистени и настъргани. Разбивате яйцата с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте кленовия сироп, който може да замените с мед или захар, добавяте и кокосовото масло и отново разбивате.

Към така получената течна смес добавяте, солта, кокосовото брашно, брашното от тапиока, както и бакпулвера и разбърквате добре, може да ползвате дървена лъжица. Към тестото добавяте канелата и индийското орехче, както и настъргания морков и стафидите и разбърквате старателно, така че морковите да се разпределят равномерно в сместа. Изсипвате сместа във форма за печене, в която предварително сте поставили хартия за печене, разпределяте я равномерно и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, докато сладкишът придобие апетитен златист цвят.

Оставяте готовият сладкиш да изстине напълно. Може да го сервирате и без глазура, но с нея той става истински завършен. Разбивате крема сиренето, заедно с киселото мляко и кленовия сироп до получаване на еднородна смес, която нанасяте върху напълно изстинали сладкиш. Съхранявате сладкиша в хладилник.

Необходими съставки:

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Какво става с тялото ни, когато произвежда серотонин Как серотонинът ни прави по-щастливи, какви ползи носи за нашето здраве и какви активности можем да правим, за да активираме неговото производство Шок на финала на Ергенът, Мартин Елвиса си тръгва с най-меркантилната дама Мартина, Анна-Мария и Силвия са останалите 3 моми, които остават до края
5 чудни трика, с които ще кажете "сбогом" на петната по дрехите Въз основа на познанията за молекулярната структура на замърсяването, производителите на пералните вече са разработили няколко програми Рубио: С Украйна обсъдихме териториални отстъпки Украйна предлага 30-дневно примирие, Тръмп планира разговор с Путин
Бившият кмет на Пазарджик Тодор Попов катастрофира От полицията съобщиха, че няма пострадали водачи, щетите са минимални, но заради подаден сигнал на 112 екип на полицията е на място С тази каша ще свалите килограми и ще се подмладите за нула време Най-хубавото е, че се прави от съставка, достъпна за всички и освен това е изключително вкусна
Траурен хумор или квартален абсурд? Изоставен ковчег предизвика вълна от реакции Едни се смеят, други се кръстят – а отговорните органи още умуват Ще има проблем при ваденето на шофьорските книжки Затруднени са издаването и замяната на свидетелствата за управление на моторни превозни средства, съобщиха от МВР
Рибар счупи 46-г. рекорд с улова си Мъжът и улови рибата на 7 февруари и призна, че не гонил някакъв специален улов, а просто се забавлявал с приятел Пет ​​​​​години затвор за Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов при катастрофа Защитникът на осъдения и прокуратурата ще обжалват присъдата
Край! Развеждат се до часове След серия от изневери чашата на търпението й прелива, когато поредната му забежка в лицето на Светлана Василева излиза в ефир с обидни обвинения Как да се справим с ужасната болка в кръста Упражненията трябва да се изпълняват поне десет пъти на ден