Рецепта за перфектната вечеря: Пълнени чушки с киноа
Пълнените чушки са задължителни за всеки български дом. Дали ще бъдат постни пълнени чушки с ориз, или пълнени чушки с кайма и ориз, в края на лятото и началото на есента, събират семейството и приятели около масата. Рецептата за пълнени чушки с киноа е една вкусна вариация на тези изпитани и обичани рецепти. Пълнените чушки с киноа са по-леки, но точно толкова вкусни, като носят аромата на киноа. Дали ще ги комбинираш с домашна лимонада, или пък с чаша вино, в въпрос на избор, но рецептата за пълнени чушки с киноа, заслужава да се включи във всяко домашно меню.
Първата стъпка от рецептата за пълнени чушки с киноа е подготовката на продуктите. Измийте подготвеното количество киноа, след което го поставете в купа и го залейте в вряща вода за около 15-20 минути. Почистете лука и го нарежете на ситно, след което го задушете на средно силен огън в предвиденото количество олио.
Добавете към лука отцедената киноа и стафидите, добавете ½ чаена лъжица сол, 1 чаена чаша вода, разбъркайте и оставете да ври, докато водата се абсорбира. След това добавете стино нарязания копър и разбъркайте. Оставете на страна, за да поизстине сместа.
Почистете чушките от семките, и запазете капачетата на чушките. Може да използвате и камби. Напълнете чушките като не ги препълвате и поставете капачетата.Наредете чушките в тава, добавете около ½ чаена чаша вода, завийте с фолио и печете пълнените чушки с киноа за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което отстранете фолиото и печете за около 10 минути. Сервирайте пълнените чушки с киноа, с добавено кисело мляко.
Необходими съставки:
чушка/пиперка 8 броя средно големи
киноа 200 грама
лук 2 броя
стафиди 50 грама
копър 1/2 връзка
олио 1/2 чаена чаша
Източник: Supichka.bg
Добави Коментар