Мексиканска салата с черен боб
Когато получиш специален подарък, какъвто е черният мексикански боб, донесен директно от Мексико, търсиш и вариант да го представиш във вид най-близък до този, който той се сервира в родината си. Мексиканската салата с черен боб е чудесна идея за рецепта с черен боб. Определено носи вкуса и духа на Мексиканската кухня, а същевременно е изключително близка до познатите вкусове и се вписва прекрасно в дневното меню. Разбира се, мексиканската салата с черен боб се комбинира най-добре с текила, но и всяка хубава ракия ще ѝ бъде достойна компания.
Първата стъпка от рецептата за мексиканска салата с черен боб е подготовката ка боба. Ако ползвате боб от консерва спокойно пропуснете тази стъпка. Ако приготвяте рецептата за мексиканска салата със сух черен боб, то предварително го накиснете са около 6-8 часа или за една нощ, след което го отцедете и го сварете, след като веднъж смените водата след завиране. Бобът трябва да е сварен, но не разварен, тъй като е добре бобчетата да останат цели за салатата.
В голяма купа изсипете боба, добавете царевицата, която е добре отцедена от водата. Добавете и нарязаните на ситни кубчета домати, както и нарязания на дребно червен лук. Лютите чушки нарежете на кръгчета. Овкусете салатата с изцедения сок от лайм, зехтина и около ½ чаена лъжица сол и разбъркайте добре. Ако нямате лайм и червен лук под ръка, то спокойно може да ги замените с бял лук и лимонов сок.
Необходими съставки:
черен боб 1 чаена чаша
царевица 1 чаена чаша
сладки домати 2 броя
лук 1 глава червен
люти чушки 2 броя
лайм / зелен лимон 1 брой
зехтин 2 супени лъжици
Източник: Supichka
Добави Коментар