Много вкусно и здравословно: Рецепта за кето чийзкейк
Рецептата за кето чийзкейк е рецепта за чийзкейк без захар с боровинки, малини и ягоди. Когато човек спазва кето диета, най-голям интерес за него представляват рецептите за кето десерти, но рецептата за кето чийзкейк е не просто кето рецепта , а рецепта за прекрасен чийзкейк, който ще се хареса на всички вкъщи.
Разбира се, ако не следвате кето режим на хранене, а нисковъглехидратна диета, може да ползвате малко количество захар. Този прекрасен сладкиш ще направи денят ви по-вкусен, а настроението по-ведро, защото ще нахрани всичките ви сетива - вкусен, красив и много ароматен. За делник и за празник, кето чийзкейкът с боровинки, малини и ягоди е страхотно решение за добро настроение. (ВИЖ НЕОБХОДИМИТЕ СЪСТАВКИ ПОД ТЕКСТА)
Първата стъпка от рецептата за кето чийзкейк е подготовката на блата. Разтопявате кравето масло. В купа го разбърквате заедно с бадемовото брашно и смлените орехи до получаване на гъста каша, подобна на тесто. На дъното на форма за печене, най добре с падащи стени, поставяте хартия за печене, върху която разпределяте ядковата смес, като притискате с ръка.
С помощта на миксер разбивате крема сиренето с предвиденото количество ксилитол. Ако не спазвате кето режим на хранене, може да замените ксилитола с пудра захар. Добавяте рикотата и отново разбивате, след което добавяте и заквасената сметана с лимоновия сок и ванилията. След като се получи еднородна сме едно по едно при непрекъснато разбиване добавяте и яйцата. Така получения крем изсипете върху блата и печете кето чийзкейкът в предварително загрята на 160 градуса фурна, задължително без вентилатор за около 70-80 минути, докато ръбчетата на кейкът придобият леко златист цвят. Оставете кето чийзкейкът да изстине в леко отворена фурна.
В малка тенджера или касерола, сложете малините и лимоновия сок, докато сместа заври. Залейте напълно изстиналия чийзкейк със студения сок, след което разпределете боровинките и ягодите. Съхранявайте кето чийзкейкът в хладилник.
Необходими съставки:
За блата
бадемово брашно - 2/3 чаена чаша
орехи - 2/3 чаена чаша смлени
краве масло - 30 грама разтопено
За крема
яйца - 4 броя
рикота - 300 грама
крема сирене - 300 грама
заквасена сметана - 3 супени лъжици
ксилитол - 5 супени лъжици
ванилия - 2 броя
лимонов сок - 2 супени лъжици
За украса
малини - 100 грама
ягоди - 100 грама
боровинки - 100 грама
лимонов сок - 2 супени лъжици
Източник: Supichka.com