Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

10 храни, с които да повишите имунитета си

Ключови думи: храна, имунитет, здраве, бадеми, енергия

Знаем че, за да бъдем в добро здраве, трябва да се храним здравословно. Това означава да добавим към всекидневното си меню, ценни храни, които подсилват имунитета ни. Вижте 10, които ще ви помогнат да се чувствате и бъдете здрави и енергични.

Бъз – богат на антиоксиданти и витамини. Не само засилва имунната система, но и намалява възпалението, подобрява здравето на сърцето.

Гъби шийтаке – те са особено богати на жизненоважни хранителни вещества и витамини, сред които витамини В, С, D, цинк, желязо, фосфор. Консумацията им ще ви осигури и незаменими аминокиселини.

Акай бери – са малки плодове с високо съдържание на антоцианини, които са мощни антиоксиданти, борещи се с оксидативния стрес и повишаващи имунитета.

Сладки картофи – подходящи и за диета, сладките картофи са вкусни и чудесна храна за подсилване на имунната система. Те съдържат фибри, витамин А и бета каротин, които също са важни за здравето н сърцето, зъбите, кожата и очите. 

Червени чушки – изключително богати на важния за имунитета витамин С, но са и невероятен източник на бета каротин.

Броколи – подсилете имунната си система с вкусните зеленчуци, които ще ви осигурят  витамини А, С и Е, антиоксиданти и много фибри. Освен това имат и малко калории.

Чесън – една от най-полезните подправки. Чесънът ни прави по-здрави, благодарение на съединението алицин. Редовната му консумация намалява възпалението в тялото, облекчава вирусните инфекции, помага при високо кръвно налягане и кръвна захар, полезен е за сърцето и храносмилането, az-jenata.bg

Джинджифил – суперподправка, която ще ви помогне да бъдете по-здрави. Препоръчва се особено по време на настинки, грип, облекчава гаденето, мускулните болки.

Спанак – свързвам зеленчука с високо съдържание на желязо. Освен че намалява риска от анемия, консумацията на спанак повишава имунитета, благодарение на това, че съдържа витамин С, антиоксиданти, бета каротин и други хранителни елементи. Спанакът има и малко калории, което го прави подходящ за отслабване.

Бадеми – хапвайте от тях по-често, печени, сурови, за предпочитане без сол и овкусители. Бадемите са едни от най-подходящите за диета ядки. Това, което ги прави специални е, че  съдържат витамин Е, който е мастноразтворим витамин и подобряващ имунитета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Али Реза ряпа да яде" Златева каза за олимпийските шампиони Получи интересен приз Мур е "Най-красивата личност за 2025 година"
Карат се за имот Афлек и Джей Ло не могат да се разберат за цена на луксозно имение Подиграваха му се и реши да... Сина си присади коса
Китай и Русия с грандиозен план Свързан с Луната Фрапиращ инцидент в България Младеж си спретна гонка с полицията
Мъчи го коронавирус Сантана влезе в болница Много грозен побой в страната 42-годишен мъж посегна на баща си
Посланикът на България в САЩ подаде оставка! Завръща се в Поморие? Георги Панайотов зае поста през 2022 г Прави интересен ход Меси ще е парламентьор между Интер Маями и Модрич
Министър Мирослав Боршош и кметът на Велико Търново обявиха кога ще се проведе важно изложение Събитието е без аналог на Балканите Потвърдено: Марин Маринов е убит от израелски танков снаряд Израелските сили за отбрана признаха, че по погрешка са стреляли по обект на ООН