Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Солена торта с пилешки гърдички - наслада за всички сетива

Ключови думи: солена торта с пилешки гърди, флагман, рецепта

Рецептата, която днес ще ви предложим, не е много проста. Това обаче далеч не означава, че трябва да се откажете от нея, пише jenata.blitz.bg

Става въпрос за солена торта с пилешко месо - чудесна идея както за празничната трапеза, така и за прекрасна вечеря за цялото семейство.

Цялата работа е, че ще ви трябват доста продукти. Но пък какъв мощен букет от вкусове ще получите само... Опитате ли я веднъж, ще я приготвяте отново и отново!

Продукти за тестото: 

400 гр. пилешко филе
450 мл. кефир
2 яйца

100 гр. пшенично брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер
щипка индийско орехче 

Продукти за плънката:

250 гр. майонеза
200 гр. топено сирене
2 кисели краставички

15 зелени маслини
3 скилидки чесън
връзка зелен лук 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на парчета и ги сложете в блендера.

Към тях добавете индийско орехче, сол и черен пипер. Смелете до получаване на кайма.

Добавете яйцата, кефира и брашното и разбъркайте добре до получаване на хомогенна маса. 

Сложете тигана на котлона, намажете го с олио и бавно започнете да печете основата - палачинки, от които по-късно ще направите тортата.

От забърканата смес трябва да ви се получат 7 или 8. Запържете ги от двете страни, докато омекнат.

Докато изстиват, може да се заемете с плънката. 

Настържете краставиците и изцедете течността. След това настържете маслините и сиренето. Добавете майонезата и нарязания на ситно чесън. Разбъркайте всичко много добре. 

Време е да сглобим тортата. Намажете един по един готовите блатове с плънката.

След това ги подредете един върху друг.

Отгоре може да поръсите с настърган кашкавал и пресен лук. 

Готовата торта трябва да престои в хладилника за около час. 

Нарежете я на парчета и събирайте всички около масата! Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Предложение за брак на концерт в Бургас Кметът Димитър Николов пожела на бъдещите младоженци здраве и любов Запалиха спяща жена в метрото на Ню Йорк  Жертвата е починала на място
Над 6500 лева събраха на благотворителен базар в Несебър Негови организатори и инициатори са доброволците от БМЧК и учениците от ученическия съвет Задържаха мъж, заплашвал да извърши нападение на коледен базар в Бремерхафен Полицията е успяла бързо да идентифицира мъжа, след като е получила сигнала за видеото в социалната мрежа TikTok 
“Джингъл белс” с гайда по родопски Изпълнението е на девинския гайдар Емил Чолаков Доц. Киселова бие Бойко Борисов по доверие, а МЕЧ губи мястото си в парламента при предсрочни избори За българските граждани е по-приемлива една надпартийна фигура, която да балансира между различните интереси
Вучич обижда опозиционните лидери, били магарета и педофили В Сърбия ври и кипи Лоша новина за Украйна! Изход за войниците няма Въоръжените сили на Киев нямат резерви, демобилизацията е невъзможна
Вижте кой има имен ден! Почитаме велик българин Празнуват Бисер, Бисера, Бисерка, Бистра и Наум Светът е изправен пред глобална катастрофа, питейната вода намалява Bъпpeĸи чe Зeмятa e пoĸpитa cъc 70 % вoдa, caмo 1% oт нeя e гoднa зa пиeнe
Украйна губи елитни бригади край Курахово, пада и Торецк Полковник на ВМС призна, че донецкия град е изгубен за властите в Киев Забраниха на Роби Уилямс да се състезава за "Оскар" Крал ли е култовият музикант, питат се почитателите на седмото изкуство