Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Солена торта с пилешки гърдички - наслада за всички сетива

Ключови думи: солена торта с пилешки гърди, флагман, рецепта

Рецептата, която днес ще ви предложим, не е много проста. Това обаче далеч не означава, че трябва да се откажете от нея, пише jenata.blitz.bg

Става въпрос за солена торта с пилешко месо - чудесна идея както за празничната трапеза, така и за прекрасна вечеря за цялото семейство.

Цялата работа е, че ще ви трябват доста продукти. Но пък какъв мощен букет от вкусове ще получите само... Опитате ли я веднъж, ще я приготвяте отново и отново!

Продукти за тестото: 

400 гр. пилешко филе
450 мл. кефир
2 яйца

100 гр. пшенично брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер
щипка индийско орехче 

Продукти за плънката:

250 гр. майонеза
200 гр. топено сирене
2 кисели краставички

15 зелени маслини
3 скилидки чесън
връзка зелен лук 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на парчета и ги сложете в блендера.

Към тях добавете индийско орехче, сол и черен пипер. Смелете до получаване на кайма.

Добавете яйцата, кефира и брашното и разбъркайте добре до получаване на хомогенна маса. 

Сложете тигана на котлона, намажете го с олио и бавно започнете да печете основата - палачинки, от които по-късно ще направите тортата.

От забърканата смес трябва да ви се получат 7 или 8. Запържете ги от двете страни, докато омекнат.

Докато изстиват, може да се заемете с плънката. 

Настържете краставиците и изцедете течността. След това настържете маслините и сиренето. Добавете майонезата и нарязания на ситно чесън. Разбъркайте всичко много добре. 

Време е да сглобим тортата. Намажете един по един готовите блатове с плънката.

След това ги подредете един върху друг.

Отгоре може да поръсите с настърган кашкавал и пресен лук. 

Готовата торта трябва да престои в хладилника за около час. 

Нарежете я на парчета и събирайте всички около масата! Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила