Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусната крем супа от червена леща

Ключови думи: крем супа, крем супа от червена леща, флагман, червена леща, рецепта за червена леща

Лещата е едно от най-популярните бобови растения у нас и едва ли има човек, който да не го е опитвал. Твърди се, че притежава лечебни свойства и задминава другите бобови култури по полезност. В миналото лещата се е използвала при стомашни и нервни разстройства, както и при кожни заболявания.

Тя е богата на редица полезни вещества и има висока хранителна стойност. Повечето от нас похапват традиционната кафява леща, но на пазара съществуват и други разновидности. Може да избирате между жълта, розова, червена, зелена и дори черна леща. Хранителните качества на всички са сравнително еднакви. У нас освен кафява, може да срещнете и червена леща.

Червената леща идва от арабските страни и се счита за национално ястие в Индия, Китай, Турция и Русия. Тя е по-сладка от другите и е богата на протеин и желязо. Когато е сготвена, цветът й се променя към златистожълт. Тъй като е белена, червената леща е много по-лесна за готвене и се обработва по-бързо от храносмилателната система. 

Този сорт е много полезен за диабетици, тъй като регулира нивата на кръвната захар. Подходяща е за хора, които спазват диета, защото е богата на белтъчини, но пък съдържа много малко мазнини. Една чаша червена леща на ден ни осигурява 30% от дневния ни прием на фибри. В това количество се съдържат едва 340 калории. 

Едно от най-популярните ястия с червена леща е крем супата. Тя е полезна както за малки, така и за големи. Приготвя се бързо и засища за дълго време.

Как да приготвите крем супа от червена лещаНеобходими продутки:
1 ч.ч. червена леща

1 морков

1 глава лук

1/2 ч.ч. куркума

1/2 ч.л. къри

2 броя дафинов лист

1/2 кафена чаша олио

Начин на приготвяне:
Измийте моркова и го настържете, а лука нарежете на дребно. В подходяща тенджера изсипете олиото, нагорещете го и към него добавете зеленчуците. Разбъркайте добре и ги оставете да се задушат за 3-4 минути. След това добавете измитата червена леща и един литър вода.

След като заври, добавете подправките и 1/2 чаена лъжица сол. Необходими са 30 минути, за да може лещата да се свари добре. Когато сте готови, може да пасирате дафиновите листа и да ги добавите към супата. 

Към крем супата може да добавите и крутони или ситно нарязан пресен магданоз.

Източник: Tialoto.bg

1
Коментара по темата
1.
Разумна
29.08.2020 23:48:00
Добре де, като преписвате, четете ли? 1/2 ч.ч. куркума и пасирани дафинови листа ще ви нокаутират.
  Добави Коментар
Ограничават движението на главен път в Сунгурларско Временната организация се въвежда до 17 април Откриват изложбата „Фантастични умове“ - посветена на олимпийците по науки и ръководителите им Експозицията ще бъде открита от 14.00 часа в Културен дом НХК
Шофьор се опита да подкупи полицай, даде му 15 лв. за семки и бонбонки Пробутването на дребния рушвет му излезе много солено Какви ангажименти пое кметът на Царево пред жителите на с. Кости Предстоят ремонти на читалището и пътя до селото
Тийнейджър припадна на улицата след пушене на вейп Младежът е приет в болницата в Разград Контрабандни монети и металотърсач откриха митническите служители в Бургас Те са били намерени при проверка на морски контейнер
Датата на раждане определя съдбата: Родените след това число се сблъскват с повече трудности Възможно е дори пътят им да зависи от конкретната дата на раждане ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО: Мъж се хвърля пред колите на булевард в София Човекът видимо не е добре, споделят в социалните мрежи
Целият пропит с шоколадов сироп, а всяка хапка е наслада! Направете този неустоим сладкиш Негрита Продуктите ги има във всяка кухня!  Държавата не може да даде заплатите, които вдигна. Бизнесът обаче плаща
ЕС щял да отговори твърдо, ако САЩ играел несправедливо Фон дер Лайен с изказване Министър Мирослав Боршош и Мария Филипова обсъдиха ключови въпроси Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите с общи усилия за по-добра защита на туристите