Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изграждат Контролно-информационен пункт под Рилските езера

Ключови думи: рилски езера, рилските езера, пункт под рилските езера

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на Дирекция "Национален парк Рила" Красимир Андонов ще участват в първа копка за изграждане на Контролно-информационен пункт "Седемте Рилски езера", съобщиха от МОСВ.

Церемонията с водосвет ще е утре, от 11:00 часа в района на хижа "Рилски езера", на територията на Национален парк "Рила". На събитието са поканени представители на държавната администрация, народни представители, местната власт, контролни органи, неправителствени организации и медии.

След построяването на Контролно-информационния пункт - КИП в част от сградата ще се предоставят помещения за база на Планинската спасителна служба при БЧК за осигуряване на целогодишно дежурство от планински спасители за по-бърза и своевременна реакция при обезпечаване на пострадали туристи.

Също ще се гарантира и присъствието на служители на Парковата охрана и ще се създадат оптимални възможности за провеждане на интерпретативни и образователни програми за посетителите и осигуряване на тяхната безопасност.
В пункта служители на Дирекцията ще дават информация на посетителите на парка за туристическите маршрути, местните забележителности, биоразнообразието, правила за поведение на посетителите, режимите и нормите в защитената територия.

Необходимостта от изграждане на Контролно-информационен пункт в близост до хижа "Рилски езера" се обуславя от големия интерес и увеличаване броя на посетителите в района на циркуса на Седемте рилски езера. Със създаването на пункта ще се постигне по-ефективна контролно-охранителна дейност и управление на туристопотока.

Общата стойност на дейностите по изграждането на обекта е в размер на 497 381,15 лв. без ДДС, осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тя разпуска с приятелки Паула Бадоса е звезда в тениса 88-годишна жена и 43-годишен мъж отпразнуваха 20 години брак! Съпругът споделя, че... Адриан никога не е съжалявал за избора
Кметът на Царево с приемен ден и в селата, ще представи бюджета за 2025 г. Марин Киров очаква жителите, за да обсъди с тях проблемите им Хора срещу роботи на бегаческо състезание в Китай То ще бъде с дължина около 21 км, а състезателите-роботи не могат да имат колела и трябва да са високи между 45 см и 2 м
Финансови успехи застигат тези 3 зодии до края на януари Те може да сключат изгодна сделка или да постигнат заслужено повишение в работата Опитни домакини накисват тоалетна хартия в оцет и… Той е и мощен почистващ препарат… разбира се, ако знаете как правилно да го използвате
Шоколад, карамел и опияняващ вкус: Бърка се за 5 минути, а най-трудното е да го изчакаш да попие Изключително сочна, а подготовката й ще ви се стори лесна като детска игра Месец на женската профилактика започва в университетска болница „Дева Мария“ През целия месец дамите ще могат да направят своя профилактичен преглед срещу пет онкологични заболявания
Факултетът по класически и нови филологии на СУ разширява дейността си в бургаския филиал Деканът на факултета проф. д-р Гергана Петкова, заедно с директора на бургаския филиал на СУ проведоха работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета по образование Офиси на НАП „Оборище“ и „Надежда“ в София се вливат в офис „Сердика“ от 1 февруари 2025 г. След 1 февруари 2025 г. клиентите могат да използват услугите на приходната агенция в преструктурирания офис
Сложих само една лъжица и умиращата орхидея пощуря от нови корени и бурен цъфтеж! Оризът, основна храна за милиарди хора по света, може да бъде ценен ресурс във вашата рутинна грижа за орхидеите Баба ми от с. Маджаре правеше този уникален зелник с кисело зеле и месо Непременно пробвайте тази рецепта