Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвим вкусен пай с круши

Ключови думи: Рецепта за пай, рецепта за пай с круши, пай с круши, десерт с круши

Крушите са едни от най-подценяваните плодове. Не са толкова привлекателни като ягодите и черешите, но пък имат също толкова полезни свойства за организма ни. Освен това, те са чудесно средство за освежаване и бързо засищат апетита.

Тези плодове са прекрасен източник на фибри, витамините А, В, С и Е, фолиева киселина, калий, калций, йод, желязо, други минерали и са подходящи за цялото семейство. Експертите съветват да започваме деня си с една круша, за да можем да се заредим с нужната енергия.

Но тези плодове са толкова вкусни, че често ни се иска да изядем по-голямо количество. Затова ви представяме една вкусна рецепта за сладкиш с круши, който хем ще засити апетита ви, хем ще ви снабди с всички полезни хранителни съставки, нужни на организма.

Как да приготвим пай с крушиНеобходими продукти:
150 г брашно

100 г смлени бадеми

80 г захар

1 ч.л. канела

1 яйце

1 с.л. мед

Кората от половин лимон

150 г масло

1 кг круши

2 с. л. лимонов сок

3 бр. белтъци

100 г пудра захар

3 с.л. филирани бадеми

Начин на приготвяне:
В удобна купа смесете захарта, брашното, смлените бадеми и канелата. Направете си кладенче, в което да изсипете яйцето, меда, солта, настърганата лимонена кора и маслото. Направете тесто, от което да оформите топка. Завийте я във фолио и я оставете да престои на хладно за 60 минути.

През това време обелете крушите, премахнете сърцевината им и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги с лимоновия сок.

Разточете тестото и го сложете в кръгла форма за печене. Надупчете го с вилица и върху него наредете плодовете, които да залеете с 1 супена лъжица мед. Печете пая в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 30 минути трябва да бъде готов.

Докато сладкишът се пече, разбийте белтъците на сняг и към тях постепенно прибавете пудрата захар. С тази смес намажете пая и го поръсете с филираните бадеми. Отново го вкарайте във фурната, за да се запече докато се образуват светлокафяви връхчета.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Пребиха родни метеоролози Престъпното деяние стана на връх Мургаш Земетресение в България Трусът не е от най-слабите
Отлична прогноза за времето Ще бъде слънчево Сексът и боя Повечето истории от Северозапада са доста брутални - все пак такава е реалността там
Лечителката Силвина Бел Илали разпозна в Тръмп най-висшия дух и прогнозира потъване на ЕС Според нея Сергей Лавров също не е случаен човек и духът му бил господар на кармата Най-сигурните секс пози за зачеване Двойките, които изпитват затруднения в репродуктивно отношение са готови на всичко, за да успеят
Алдебаран: Идва нова ера за човечеството Уран движи света към свободата, а Плутон – завладява и подчинява всичко и когато действат една срещу друга, резултатът е колосална разруха, каза той Пророкът Едгар Кейси: Бъдете господари на храната си! Здравословни вегетариански ястия
Очаквано от 1000 години знамение на Първа пролет, астролог разкри как любовта побеждава тъмнината Най-висшите енергии на целия Космос се фокусират към Земята и ще ни влияят цяла година, каза Филип Филипов Цунами може да удари Санторини, готвят се за евакуация Според проучването макар сеизмичната активност да е известен фактор, свлачищата - както на сушата, така и под водата - също могат да предизвикат разрушителни вълни
След Холивуд, пламна и Ню Йорк Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул обяви извънредно положение в окръг Съфолк До часове в Германия ще е ад, куп летища затварят Възможно е стачката да продължи няколко дни, като преговорите между синдикатите и работодателите все още не дават резултат