Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвим вкусен пай с круши

Ключови думи: Рецепта за пай, рецепта за пай с круши, пай с круши, десерт с круши

Крушите са едни от най-подценяваните плодове. Не са толкова привлекателни като ягодите и черешите, но пък имат също толкова полезни свойства за организма ни. Освен това, те са чудесно средство за освежаване и бързо засищат апетита.

Тези плодове са прекрасен източник на фибри, витамините А, В, С и Е, фолиева киселина, калий, калций, йод, желязо, други минерали и са подходящи за цялото семейство. Експертите съветват да започваме деня си с една круша, за да можем да се заредим с нужната енергия.

Но тези плодове са толкова вкусни, че често ни се иска да изядем по-голямо количество. Затова ви представяме една вкусна рецепта за сладкиш с круши, който хем ще засити апетита ви, хем ще ви снабди с всички полезни хранителни съставки, нужни на организма.

Как да приготвим пай с крушиНеобходими продукти:
150 г брашно

100 г смлени бадеми

80 г захар

1 ч.л. канела

1 яйце

1 с.л. мед

Кората от половин лимон

150 г масло

1 кг круши

2 с. л. лимонов сок

3 бр. белтъци

100 г пудра захар

3 с.л. филирани бадеми

Начин на приготвяне:
В удобна купа смесете захарта, брашното, смлените бадеми и канелата. Направете си кладенче, в което да изсипете яйцето, меда, солта, настърганата лимонена кора и маслото. Направете тесто, от което да оформите топка. Завийте я във фолио и я оставете да престои на хладно за 60 минути.

През това време обелете крушите, премахнете сърцевината им и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги с лимоновия сок.

Разточете тестото и го сложете в кръгла форма за печене. Надупчете го с вилица и върху него наредете плодовете, които да залеете с 1 супена лъжица мед. Печете пая в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 30 минути трябва да бъде готов.

Докато сладкишът се пече, разбийте белтъците на сняг и към тях постепенно прибавете пудрата захар. С тази смес намажете пая и го поръсете с филираните бадеми. Отново го вкарайте във фурната, за да се запече докато се образуват светлокафяви връхчета.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
След катастрофата с коне: Протест на главния път за Кюстендил Това е поредният инцидент с безпризорни животни в този участък До 31 декември можем да искаме прехвърляне на неизползвания отпуск от 2024 година Платеният годишен отпуск има двугодишна давност
Правителството отпуска 2 млн. лв. за домакинствата, останали без ток Премиерът е разговарял с кметовете на Габрово, Троян и Тетевен за нуждите от съдействие от страната на държавата Отнемат лекарските права на атентатора от Магдебург Мъжът от саудитски произход, пристигнал в Германия през 2006 г., се вряза с голям автомобил сред множеството посетители на коледния базар
Как да отслабнем за 3 дни след празничните трапези? Шоколадов бонбон преди хранене не потиска апетита, развенча мита проф. Донка Байкова Почина най-добрата Жулиета Оливия Хъси е в главната роля на лентата от 1968 година
Борислав от Пловдив изчезва за втори път Около 14 ч на Коледа излязъл от жилището Мъск се очаква да стане трилионер до 2027 година В началото на 2020 г. Мъск е бил оценяван 28,5 млрд. долара, според индекса на милиардерите
Изтеглят от пазара 5 вида фойерверки заради риск от изгаряния и увреждане на зрението Вижте в какво са опасни Не ни трябва нищо чуждо в нашето небе: Дядо Мраз свали с ПВО Дядо Коледа над небето в Москва (ВИДЕО) Във видеото Дядо Коледа лети над Москва със своята шейна, а зад него, вместо подаръци, има ракети
Парацетамолът може да предизвика рисково поведение Констатациите се прибавят към нарастващия брой изследвания 10 съвета как да започнем 2025 година в топ форма, щастливи и успешни Ето няколко идеи и съвети