Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвим вкусен пай с круши

Ключови думи: Рецепта за пай, рецепта за пай с круши, пай с круши, десерт с круши

Крушите са едни от най-подценяваните плодове. Не са толкова привлекателни като ягодите и черешите, но пък имат също толкова полезни свойства за организма ни. Освен това, те са чудесно средство за освежаване и бързо засищат апетита.

Тези плодове са прекрасен източник на фибри, витамините А, В, С и Е, фолиева киселина, калий, калций, йод, желязо, други минерали и са подходящи за цялото семейство. Експертите съветват да започваме деня си с една круша, за да можем да се заредим с нужната енергия.

Но тези плодове са толкова вкусни, че често ни се иска да изядем по-голямо количество. Затова ви представяме една вкусна рецепта за сладкиш с круши, който хем ще засити апетита ви, хем ще ви снабди с всички полезни хранителни съставки, нужни на организма.

Как да приготвим пай с крушиНеобходими продукти:
150 г брашно

100 г смлени бадеми

80 г захар

1 ч.л. канела

1 яйце

1 с.л. мед

Кората от половин лимон

150 г масло

1 кг круши

2 с. л. лимонов сок

3 бр. белтъци

100 г пудра захар

3 с.л. филирани бадеми

Начин на приготвяне:
В удобна купа смесете захарта, брашното, смлените бадеми и канелата. Направете си кладенче, в което да изсипете яйцето, меда, солта, настърганата лимонена кора и маслото. Направете тесто, от което да оформите топка. Завийте я във фолио и я оставете да престои на хладно за 60 минути.

През това време обелете крушите, премахнете сърцевината им и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги с лимоновия сок.

Разточете тестото и го сложете в кръгла форма за печене. Надупчете го с вилица и върху него наредете плодовете, които да залеете с 1 супена лъжица мед. Печете пая в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 30 минути трябва да бъде готов.

Докато сладкишът се пече, разбийте белтъците на сняг и към тях постепенно прибавете пудрата захар. С тази смес намажете пая и го поръсете с филираните бадеми. Отново го вкарайте във фурната, за да се запече докато се образуват светлокафяви връхчета.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тази вечер е подходяща за чувствен и бавен секс Периодът е благоприятен, само трябва да контролирате емоциите и желанията си При проблеми с акумулатора или стартирането на двигателя: Причината може да се крие в алтернатора Основната причина за подобни повреди обаче може да се крие в алтернатора - устройство, което презарежда акумулатора и управлява електрическото оборудване по време на шофиране
Обра точките на 73 години Сиймур сякаш не старее Създадоха спагети, по-тънки от човешки косъм Спагетите са от нишестени нанофибри
Защо Николета Лозанова си крие лицето? Плеймейтката се омъжила тайно за Ники Михайлов бременна в 5-ия месец Проговори за Ивка Бейбе Евгени Генчев с ласкави думи за инфлуенсърката 
Стана 108 кила "Джоуи" е в тежка депресия Майката на Атижа прогони Петър Родителката на брадърката нахока бившия съквартирант на щерка си
61-годишна жена роди първото си бебе Майката и бебчето са в общо стабилно състояние, хубавата вест идва от Скопие, РСМ  "Увеличете помощта за Украйна" Зове Рюте
Meteo Balkans: Снежна виелица блокира половин България, метър сняг ще натрупа до часове Около обяд в петък от запад на изток облачността да се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи "Казармата е загуба на време" Твърди известният актьор Станимир Гъмов