Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвим вкусен пай с круши

Ключови думи: Рецепта за пай, рецепта за пай с круши, пай с круши, десерт с круши

Крушите са едни от най-подценяваните плодове. Не са толкова привлекателни като ягодите и черешите, но пък имат също толкова полезни свойства за организма ни. Освен това, те са чудесно средство за освежаване и бързо засищат апетита.

Тези плодове са прекрасен източник на фибри, витамините А, В, С и Е, фолиева киселина, калий, калций, йод, желязо, други минерали и са подходящи за цялото семейство. Експертите съветват да започваме деня си с една круша, за да можем да се заредим с нужната енергия.

Но тези плодове са толкова вкусни, че често ни се иска да изядем по-голямо количество. Затова ви представяме една вкусна рецепта за сладкиш с круши, който хем ще засити апетита ви, хем ще ви снабди с всички полезни хранителни съставки, нужни на организма.

Как да приготвим пай с крушиНеобходими продукти:
150 г брашно

100 г смлени бадеми

80 г захар

1 ч.л. канела

1 яйце

1 с.л. мед

Кората от половин лимон

150 г масло

1 кг круши

2 с. л. лимонов сок

3 бр. белтъци

100 г пудра захар

3 с.л. филирани бадеми

Начин на приготвяне:
В удобна купа смесете захарта, брашното, смлените бадеми и канелата. Направете си кладенче, в което да изсипете яйцето, меда, солта, настърганата лимонена кора и маслото. Направете тесто, от което да оформите топка. Завийте я във фолио и я оставете да престои на хладно за 60 минути.

През това време обелете крушите, премахнете сърцевината им и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги с лимоновия сок.

Разточете тестото и го сложете в кръгла форма за печене. Надупчете го с вилица и върху него наредете плодовете, които да залеете с 1 супена лъжица мед. Печете пая в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 30 минути трябва да бъде готов.

Докато сладкишът се пече, разбийте белтъците на сняг и към тях постепенно прибавете пудрата захар. С тази смес намажете пая и го поръсете с филираните бадеми. Отново го вкарайте във фурната, за да се запече докато се образуват светлокафяви връхчета.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бивш депутат от ГЕРБ се сгоди за новата си изгора Актьорът Евгени Будинов отново слага брачния хомот Въпрос от "Стани богат" за 200 лв. препъна мениджърка два пъти Милена Петрова се подхлъзна жестоко, но Ники Кънчев й подсказа
Затварят за ремонт ул. „Георги Шагунов“ в Бургас, ето кога Причната е ремонти дейности на ВиК мрежата Зодиите, с които е най-трудно да се поддържа връзка Ето кои са те
От днес: Един ден във Венеция - 10 евро такса Сумата е двойно по-висока от миналогодишната Патриарх Даниил: Кръстът не е краят, кръстът е сила Да си спомним какво Бог е претърпял и да си дадем сметка къде сме, призова духовникът
Засилват контрола по пътищата за почивните дни: Цивилни полицейски коли ще следят за нарушители Очаква се днес да е много по-спокойно с оглед на това, че в четвъртък беше натоварено движението по пътищата С този вит козунак с течен шоколад ще оберете точките на Великден Ето я рецептата
Хотелите по Северното Черноморие били пълни с румънци по Великден Немалко са и българските туристи за празника Жълт код за интензивни валежи е обявен за шест области Прогноза за времето - петък, 18 април 2025 г.
Падат лихвените проценти Икономическият растеж на Еврозоната ще пострада сериозно от американските мита, предупреждава ЕЦБ Голяма палачинка за закуска! Готви се сама, има тайна съставка Може да е и сладка, и солена