Гостите ви ще останат очаровани от тази бисквитена торта с маскарпоне
Винаги сме казвали, че уикендът е времето, в което се правят най-хубавите семейни десерти. Освен вкусните палачинки и бухтички за закуска, много хора често похапват сладичко с кафето. Независимо с повод или без повод, домашната бисквитена торта е сто пъти по-хубава от тази в магазина.
Ако искате да разнообразите малко, може да замените обикновеното нишесте или готовия крем на прах, който купувате, с маскарпоне и шоколад. Ще получите една приятна смес, с която тортата ще има по-лек вкус.
Ето какви продукти са ви необходими за днешната ни рецепта:
– 300 г маскарпоне;
– 300 г бял шоколад;
– пакет маслени бисквити;
– пакет какаови бисквити;
– 200 мл прясно мляко;
– 1 чаена чаша орехи;
– шоколад и какао за украса.
Как да приготвите бисквитена торта с маскарпоне?
Взимате една касерола и вътре разтопявате шоколада на водна баня. После към него добавяте маскарпонето и бъркате с миксера докато се получи гладък крем.
Взимате подходяща тава и започвате да редите бисквитите като първо слагате маслените – всяка потапяте в прясно мляко. Отгоре мажете с част от крема.
Следващият ред трябва да бъде с какаовите бисквити, като след това отново слагате крем, маслени бисквити и така докато свършат продуктите.
Орехите смилате и може да ръсите по малко от тях между блатовете или да ги оставите за украса отгоре.
След като сте намазали тортата с крем, завършвате като настъргвате малко шоколад или поръсвате с какао и настъргани орехи.
Хубаво е преди да се яде, тортата да престои в хладилника поне 4 часа или едно денонощие.
Източник: Tialoto.bg
Добави Коментар