Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайни за приготвянето на вкусни тиквички

Ключови думи: рецепта за тиквички, тайни за приготвянето на тиквички, как да сготвим тиквички, флагман

Ура за сезона на тиквичките! Неслучайно те се настаняват трайно на нашата трапеза под формата на най-различни блюда.

Ако приготвяте тиквички винаги по един и същи начин, ако често не ви се получават, ако се чудите как да подобрите вашите рецепти, може да прочетете нашите тайни и хитринки за приготвяне на вкусни тиквички, пише Една.бг.

Отцеждайте и подсушавайте!

Едно от основното правило при приготвяне на тиквички е да ги подсушите идеално, преди да ги сготвите. Това важи особено за вариантите на любимите ни пържени тиквички или запечени на фурна. Тиквичките сами по себе си съдържат много вода, затова допълнителна изобщо не е нужна. След измиване на нарязаните парченца тиквички, подсушете ги перфектно, като може да използвате кухненска хартия. Едва тогава може да ги намазните или поръсите с брашно, галета или панировка.

Премахване на излишната мазнина

Много вкусни, но и много мазни – такива са понякога тиквичките, които винаги задържат мазнината при пържене, запичане и задушаване. Какво можем да направим, за да се отървем от излишната мазнина? Отново на помощ идва кухненската хартия. След приготвяне на тиквичките внимателно ги поставете върху поне два листа хартия. Тя идеално ще абсорбира мазнината. Обърнете тиквичките и от двете страни, като за другата страна използвате нови листове кухненска хартия.

Не осолявайте предварително!

Осоляването на тиквичките, особено на пържените, трябва да става едва след тяхното приготвяне. В противен случай, ако сте посолили предварително парченцата, те ще започнат да отделят сок. Така при процеса на пържене ще получите допълнителна вода в тигана, отделена от тиквичките. Те няма да станат хрупкави и приятно запечени, а ще се задушат.

Мариновайте

Няма да говорим само за пържени и печени на фурна тиквички. Печените на скара или грил тиган също са невероятно вкусни. Абсолютно уникални обаче ще станат, ако ги мариновате. За целта пригответе марината и ги накиснете поне час-два преди готенето. Необходими са ви следните основни продукти за маринатата – оцет (обикновен ябълков, винен или балсамов), зехтин, нарязан на дребно или пресован чесън, подправки по избор – например розмарин, риган, босилек, черен пипер, червен пипер. Ако предпочитате, може да замените оцета с прясно изтикан лимонов сок. Може да направите маринатата сладко-кисела, като добавите малко захар или мед. Допълнителен аромат ще получите, ако поръсите с копър, който е една от любимите подправки за всички видове рецепти за тиквички.

Не белете тиквичките!

Точно така – пресните, млади, малки и крехки тиквички не е нужно да се белят. Просто ги измийте добре и ги нарежете с кората. Но ако разполагате с големи, дори малко презрели тиквички, не просто ги обелете, а премахнете и вътрешната им месеста част заедно със семките.

Тиквички и бира

Вероятно сте изненадани от това предложение, но тиквичките и бирата се разбират чудесно. Ако приготвяте гювеч с тиквички, тиквички на фурна или пълнени тиквички, спокойно може да сипете към тях чаша бира. Ще получите вкусен и ароматен сос. Възможно е дори да си направите бирена панировка, ако ще пържите. Просто смесете брашното с малко бира и хубаво потопете тиквичките в получената каша. Сега вече може да пържите. Скоро ще имате хрупкав вариант на любимия ни летен продукт.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сексът и боя Повечето истории от Северозапада са доста брутални - все пак такава е реалността там Лечителката Силвина Бел Илали разпозна в Тръмп най-висшия дух и прогнозира потъване на ЕС Според нея Сергей Лавров също не е случаен човек и духът му бил господар на кармата
Най-сигурните секс пози за зачеване Двойките, които изпитват затруднения в репродуктивно отношение са готови на всичко, за да успеят Алдебаран: Идва нова ера за човечеството Уран движи света към свободата, а Плутон – завладява и подчинява всичко и когато действат една срещу друга, резултатът е колосална разруха, каза той
Пророкът Едгар Кейси: Бъдете господари на храната си! Здравословни вегетариански ястия Очаквано от 1000 години знамение на Първа пролет, астролог разкри как любовта побеждава тъмнината Най-висшите енергии на целия Космос се фокусират към Земята и ще ни влияят цяла година, каза Филип Филипов
Цунами може да удари Санторини, готвят се за евакуация Според проучването макар сеизмичната активност да е известен фактор, свлачищата - както на сушата, така и под водата - също могат да предизвикат разрушителни вълни След Холивуд, пламна и Ню Йорк Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул обяви извънредно положение в окръг Съфолк
До часове в Германия ще е ад, куп летища затварят Възможно е стачката да продължи няколко дни, като преговорите между синдикатите и работодателите все още не дават резултат Гущеров отнема децата от Светлана, готви план да я срине със земята Милионерското синче е готово на всичко за да си върне децата и да унижи плеймейтката
Възможно е търговци да вдигнат цените, след като влезем в еврозоната, но конкуренцията ще елиминира бързо тези практики Икономистът от Пловдив Георги Стоев е поел лична инициатива в социалните мрежи, в която си е поставил за цел да отговаря на въпроси на граждани за важните промени, които ще настъпят, след като България влезе в Еврозоната Деца, учители и родители засадиха дръвчета в Бургас в инициативата „Горичка на децата“ Основната цел на събитието беше да покаже на децата колко е важно да се грижим за природата