Рецепта за най-вкусната и лесна лазаня Болонезе
Лятото вече е тук и мислите ни са насочени към морето и топлите плажове. Цяла зима сме спазвали строги хранителни режими и тренирахме във всеки удобен момент, за да можем да влезем отново в старите ни бански. Малко се отпуснахме по време на карантината, но отново влязохме във форма, благодарение на интернет и онлайн упражненията.
По принцип в топлите месеци тестото и тестените изделия са тема табу, особено за дамите. Те попадат в забранения списък заедно със сладкото, газираните напитки и биват заместени от леките салати и зеленчуците. Понякога обаче тялото се нуждае от тези въглехидрати, които ни поддържат сити, а и са доста вкусни.
Едно от нещата, на които не можем да устоим е лазаня Болонезе. Тя задължително присъства в т.нар. „мръсен ден“, когато имаме право да се отпуснем и да забравим за строгите диети и ограничения. И тъй като от домашното по-хубаво няма, обичаме да си правим лазанята вкъщи.
Времето за приготвяне отнема около 70 минути, но пък трудът си заслужава.
Как да приготвим лазаня Болонезе
Необходими продукти:
250 грама кори за лазаня
500 грама кайма
800 грама домати от консерва
1 морков
1 глава лук
200 грама кашкавал
Пресен босилек
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
В подходящ тиган сложете малко мазнина и запържете моркова и лука, които сте нарязали на ситно. Към тях добавете каймата, като постоянно разбърквате докато тя не се отдели на малки парченца. Прибавете доматите, босилека, солта и черния пипер. Оставете сместа да къкри на бавен огън докато се сгъсти.
Напълнете голяма тенджера с вода, добавете малко зехтин и сложете корите за лазаня. Оставете ги да омекнат, но внимавайте да не се слепят.
Нарежете 50 грама кашкавал и в подходяща тава започнете да редите. Последователността трябва да бъде – ред сос, кашкавал и ред кори. Така се подрежда до изчерпване на количеството.
Печете на 220 градуса в продължение на 15 минути, след което поръсете лазанята с останалия кашкавал и отново сложете във фурната за още 5-6 минути.
Източник: Tialoto.bg
Добави Коментар