Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусната и лесна лазаня Болонезе

Ключови думи: лазаня болонезе, рецепта за лазаня, рецепта за лазаня за болонезе

Лятото вече е тук и мислите ни са насочени към морето и топлите плажове. Цяла зима сме спазвали строги хранителни режими и тренирахме във всеки удобен момент, за да можем да влезем отново в старите ни бански. Малко се отпуснахме по време на карантината, но отново влязохме във форма, благодарение на интернет и онлайн упражненията.

По принцип в топлите месеци тестото и тестените изделия са тема табу, особено за дамите. Те попадат в забранения списък заедно със сладкото, газираните напитки и биват заместени от леките салати и зеленчуците. Понякога обаче тялото се нуждае от тези въглехидрати, които ни поддържат сити, а и са доста вкусни.

Едно от нещата, на които не можем да устоим е лазаня Болонезе. Тя задължително присъства в т.нар. „мръсен ден“, когато имаме право да се отпуснем и да забравим за строгите диети и ограничения. И тъй като от домашното по-хубаво няма, обичаме да си правим лазанята вкъщи.

Времето за приготвяне отнема около 70 минути, но пък трудът си заслужава.

Как да приготвим лазаня Болонезе
Необходими продукти:
250 грама кори за лазаня

500 грама кайма

800 грама домати от консерва

1 морков

1 глава лук

200 грама кашкавал

Пресен босилек

Сол

Черен пипер

Начин на приготвяне:
В подходящ тиган сложете малко мазнина и запържете моркова и лука, които сте нарязали на ситно. Към тях добавете каймата, като постоянно разбърквате докато тя не се отдели на малки парченца. Прибавете доматите, босилека, солта и черния пипер. Оставете сместа да къкри на бавен огън докато се сгъсти.

Напълнете голяма тенджера с вода, добавете малко зехтин и сложете корите за лазаня. Оставете ги да омекнат, но внимавайте да не се слепят.

Нарежете 50 грама кашкавал и в подходяща тава започнете да редите. Последователността трябва да бъде – ред сос, кашкавал и ред кори. Така се подрежда до изчерпване на количеството.

Печете на 220 градуса в продължение на 15 минути, след което поръсете лазанята с останалия кашкавал и отново сложете във фурната за още 5-6 минути.

Източник: Tialoto.bg

1
Коментара по темата
1.
Лайното
15.07.2020 07:15:09
Аз много обичам да експериментирам !
Така , че тези рецепти АЙ ЧАО ! Хора експериментирайте ! Без да искате можете да откриете СВОЯ уникална РЕЦЕПТА ! Аз вече отрких няколко ! Тоест много са , но някои са наистина много добри !
  Добави Коментар
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация