Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусната и лесна лазаня Болонезе

Ключови думи: лазаня болонезе, рецепта за лазаня, рецепта за лазаня за болонезе

Лятото вече е тук и мислите ни са насочени към морето и топлите плажове. Цяла зима сме спазвали строги хранителни режими и тренирахме във всеки удобен момент, за да можем да влезем отново в старите ни бански. Малко се отпуснахме по време на карантината, но отново влязохме във форма, благодарение на интернет и онлайн упражненията.

По принцип в топлите месеци тестото и тестените изделия са тема табу, особено за дамите. Те попадат в забранения списък заедно със сладкото, газираните напитки и биват заместени от леките салати и зеленчуците. Понякога обаче тялото се нуждае от тези въглехидрати, които ни поддържат сити, а и са доста вкусни.

Едно от нещата, на които не можем да устоим е лазаня Болонезе. Тя задължително присъства в т.нар. „мръсен ден“, когато имаме право да се отпуснем и да забравим за строгите диети и ограничения. И тъй като от домашното по-хубаво няма, обичаме да си правим лазанята вкъщи.

Времето за приготвяне отнема около 70 минути, но пък трудът си заслужава.

Как да приготвим лазаня Болонезе
Необходими продукти:
250 грама кори за лазаня

500 грама кайма

800 грама домати от консерва

1 морков

1 глава лук

200 грама кашкавал

Пресен босилек

Сол

Черен пипер

Начин на приготвяне:
В подходящ тиган сложете малко мазнина и запържете моркова и лука, които сте нарязали на ситно. Към тях добавете каймата, като постоянно разбърквате докато тя не се отдели на малки парченца. Прибавете доматите, босилека, солта и черния пипер. Оставете сместа да къкри на бавен огън докато се сгъсти.

Напълнете голяма тенджера с вода, добавете малко зехтин и сложете корите за лазаня. Оставете ги да омекнат, но внимавайте да не се слепят.

Нарежете 50 грама кашкавал и в подходяща тава започнете да редите. Последователността трябва да бъде – ред сос, кашкавал и ред кори. Така се подрежда до изчерпване на количеството.

Печете на 220 градуса в продължение на 15 минути, след което поръсете лазанята с останалия кашкавал и отново сложете във фурната за още 5-6 минути.

Източник: Tialoto.bg

1
Коментара по темата
1.
Лайното
15.07.2020 07:15:09
Аз много обичам да експериментирам !
Така , че тези рецепти АЙ ЧАО ! Хора експериментирайте ! Без да искате можете да откриете СВОЯ уникална РЕЦЕПТА ! Аз вече отрких няколко ! Тоест много са , но някои са наистина много добри !
  Добави Коментар
Ботоксът на д-р Гудз внесен нелегално от Турция, съхранявала го в дома си Властелинът на отровата няма медицинско образование, а само сертификати Китай отвърна на удара и Тръмп е в деликатна ситуация Експерти предупреждават, че от търговската война ще пострадат потребителите в САЩ, тъй като митата ще предизвикат повишаване на инфлацията
Трагедия в образователен център, 10 шведи убити Има и ранени, стрелецът е ликвидиран Коцето и Кобилкина с пикантен разговор (18+) Те размениха фрази
Много е чаровна Джорджи обра точките във Фейсбук Феновете на банани трябва да знаят, че... Една от най-честите грешки при съхранение на банани е поставянето им в купа с други плодове 
Путин подписа любопитен указ Руската федерация ще организира... Земетресение до България Природното бедствие стана в Република Северна Македония
Млади мъже занесоха ковчег на... Спортната организация Далас Маверикс Много е ексцентричен Енцо Фернандес с интересно хрумване
Тази котка гази наред в... Сибирският тигър започна да напада често дори... мечки Чудовищен проблем за България Славната родна борба, захранвана мощно от селата, сякаш е туширана