Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Гъбена каша – ето как да я приготвим

Ключови думи: гъбена каша, флагман, рецепта за гъбена каша

Гъбите са една от най-предпочитаните растителни храни, когато става въпрос за приготвяне на домашни ястия. За щастие, има много ядливи гъби, които са полезни за човека заради високата си хранителна стойност. Те имат специфичен вкус и мирис, а някои от тях се считат и за деликатеси.

Гъбите са богати на протеини и фибри, а за щастие на всички, които искат да се хранят здравословно, са с ниско съдържание на калории. Тези растения съдържат голямо количество витамин D, тъй като растат сред природата и получават достатъчно слънчева светлина. Те са изключение от растителния свят, защото останалите растения не могат да произвеждат сами витамин D чрез слънчевите лъчи.

Те са особено полезни за имунната система, тъй като увеличават производството на протеини и антивирусни вещества. Гъбите служат и за узряването на дендритните клетки в костния мозък, което засилва имунитета. Богати са на селен, който предотвратява хронични заболявания.

Както споменахме по-горе, гъбите са изключително полезни и за хората, които искат да отслабнат. Освен че са вкусни, те съдържат много малко калории, което автоматично ги включва в диетичния план. Ако искате да тествате тази теория, може да си приготвите една лесна гъбена каша.

Ето и рецептата
Необходими продукти:
500 грама печурки

1 глава лук

1 морков

1 чушка

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. червен пипер

4 с.л. брашно

чубрица

сол

магданоз

Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на четвъртинки или на по-малки парченца. На ситно нарежете лука, моркова и чушката, след което ги запържете. Добавете към тях гъбите и сол на вкус, разбъркайте и след това прибавете и червения пипер. Налейте вода, която обилно да покрие зеленчуците и сложете доматеното пюре.

Гответе докато лукът и гъбите станат готови. През това време разтворете брашното в студена вода и го изсипете към готовата смес. Оставете на котлона да заври, след което внимателно отместете съда. Сложете чубрицата и поръсете с магданоз.

Източник: Tialoto.bg

2
Коментара по темата
2.
Веси
12.07.2020 08:37:13
Добре е брашното да се запече предварително- да ви е сладко
1.
Рина
10.07.2020 17:32:39
Абе каква гъбена каша с чушка и морков,че и чубрица!Едва ли ще се усеща аромат и вкус на гъби,Ахахаххх
Слага се и масло,доматено пюре не е необходимо
  Добави Коментар
Тази вечер е подходяща за чувствен и бавен секс Периодът е благоприятен, само трябва да контролирате емоциите и желанията си При проблеми с акумулатора или стартирането на двигателя: Причината може да се крие в алтернатора Основната причина за подобни повреди обаче може да се крие в алтернатора - устройство, което презарежда акумулатора и управлява електрическото оборудване по време на шофиране
Обра точките на 73 години Сиймур сякаш не старее Създадоха спагети, по-тънки от човешки косъм Спагетите са от нишестени нанофибри
Защо Николета Лозанова си крие лицето? Плеймейтката се омъжила тайно за Ники Михайлов бременна в 5-ия месец Проговори за Ивка Бейбе Евгени Генчев с ласкави думи за инфлуенсърката 
Стана 108 кила "Джоуи" е в тежка депресия Майката на Атижа прогони Петър Родителката на брадърката нахока бившия съквартирант на щерка си
61-годишна жена роди първото си бебе Майката и бебчето са в общо стабилно състояние, хубавата вест идва от Скопие, РСМ  "Увеличете помощта за Украйна" Зове Рюте
Meteo Balkans: Снежна виелица блокира половин България, метър сняг ще натрупа до часове Около обяд в петък от запад на изток облачността да се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи "Казармата е загуба на време" Твърди известният актьор Станимир Гъмов