Как да си приготвите: Бърз сладкиш с праскови
Лятото ни предлага разнообразие от плодове. Ако сте се прибрали вкъщи след отпуска и имате желание да си приготвите домашен десерт, изполвайте тези витаминозни и сладки "бомбички".
Днешната ни рецепта, предоставена от кулинарния блогър Десислава Киликчийска, е много бърза и лесна - сладкиш с праскови. Гарантираме ви, че резултатът ще изчезне бързо от тавата, дори някои няма да дочакат да бъде поръсен с подра захар и ще го похапнат още докато е топъл.
Необходими продукти:
3 средно големи праскови или няколко сливи (по избор)
2 яйца
200 мл. кисело мляко
100 мл. олио
150 гр. захар
300 гр. брашно
1/2 с.л. сода за хляб
1 с.л. оцет
2 ванилии
1 ч. л. канела
Начин на приготвяне:
Вземете подходящ съд, в който чукнете яйцата. Към тях добавете захарта, олиото и млякото, след което разбъркайте за кратко. Добавете брташното с ванилия; содата, която се сложили в малко оцет и канелата. Бъркайте до получаването на еднородна смес, след което добавете ситно нарязаните парченца от една праскова.
В тавичката, която сте си избрали, поставете хартия за печене. Изсипете тестото и отгоре наредете другите праскови, които предварително сте нарязали на полумесеци. Притиснете леко. Може да ползвате и сливи, с които сладкишът също има страхотен вкус.
Загрейте фурната и печете на 200 градуса за около 30 минути. Накрая поръсете с пудра захар.
Източник: Tialoto.bg
Добави Коментар