Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чай от магданоз – укрепва здравето и помага за отслабването

Ключови думи: чай за отслабване, чай от магданоз, как да си правим чай за магданоз, рецепта за чай с магданоз

Всяка домакиня има в своята кухня магданоз. Той често се използва в кулинарията и служи за добавка към различни ястия или салати. Освен това, от него става и много добра ядлива декорация на чиниите, когато искате да впечатлите своите гости. Магданозът е богат на много витамини, минерали и антиоксиданти.

Той е полезен за здравето на костната и имунната система, регулира нивото на кръвната захар, грижи се за бъбреците и се бори с анемията и умората. Освен че може да го похапвате свеж, магданозът може да се използва и за направата на вкусен и ароматен чай. Рецептата е много лесна, а ефектът – мигновен.

Чаят се препоръчва, ако имате инфекция на пикочния мехур или камъни в бъбреците. Също така той е богат на витамин C, с което ще се погрижите и за правилното функциониране на имунната ви система. Напитката помага и за образуването на колаген в тялото. Магданозът е богат и на фолиева киселина, която е от огромно значение за сърдечносъдовата система.

При редовно пиене на чая ще забележите подобрения в храносмилането, тъй като той успокоява червата. Напитката се препоръчва на хора, страдащи от анемия, защото магданозът е богат на желязо. Ако пък сте похапнали чесън или лук, или просто се готвите за среща, може да разчитате на чая от магданоз да премахне неприятния дъх от устата ви. Чаят от магданоз трябва да се пие редовно, за да повлияе на излишните килограми.

Ето как да си направите чай от магданоз
Необходими продукти:
1 връзка магданоз

600 мл вода

Начин на приготвяне:
В подходящ съд налейте студената вода, след което я оставете да заври. През това време накълцайте магданоза и го изсипете в купа. Залейте растението с врящата вода и го оставете да се запари за 10 минути.

След като прецедите течността, изчакайте да изстине напълно, след което е готова за консумация. Най-добре е да правите количество, което да изпиете за един ден. Напитката може да се съхранява и в хладилник.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Издаде как се е простила с девствеността си Шер с интимна изповед Слънцето вече го няма, чакайте го през януари! Полярната нощ настъпи в Тромсьо, а как ли се чувстват хората там?
Гаджето на Гого проговори По време на последния лайф бе намекнато за любовни трепети между Ванеса и бизнесмена Трагедия! Внезапно почина знакова личност И известен почитател на "сините"
Не изхвърляйте сока от киселите краставички Има много живот в него Съдът разреши издаване на Европейска заповед за арест на Стоян Мавродиев Според него има голяма вероятност подсъдимият да се укрие
Алея на народните будители е създадена в несебърското училище Идеята е на преподавателите от образователното заведение 40% от участниците във Vivacom Техническа Академия остават на постоянна работа или платен стаж в компанията Студентите ще имат възможност да посетят наземната сателитна станция Плана – най-голямата на Балканите
Ипотечните кредити растат въпреки мерките на БНБ Ръстът на заемите през октомври е по-голям от тези през предните месеци4  Мама ме научи: Вече не купувам масло. Свинската мас винаги е в хладилника ми Вижте как да си я приготвите вкъщи
Хотелиери с групови дела срещу Booking Платформата ги лишава от право да продават на желани от тях цени Намереният мъртъв в Огоста Весимир Илиянов е бил убит На този етап няма повече информация около хода на разследването