Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Валентин Димитров-Тигъра: Успяхме да съхраним 100-годишен ресторант и да го пренесем в 21-ви век
Валентин Димитров е създателят на най-успешните проекти в рестораньорския бранш през последните 20 години в Бургас
В „Златна котва“ започват „Дни на месото“. Всяка сряда, четвъртък и петък пред гостите на 100-годишния ресторант ще бъдат приготвяни най-крехките и здравословни свински, телешки и агнешки месца по сувид технология - техника, използвана от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати.
Какво е сувид? Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид) - „под вакуум“. Този ноу-хау метод готвачите на „Златна котва“ вече са усвоили до съвършенство.
„Преди да бъдат поднесени на нашите гости, месата се приготвят в продължение на 12 часа на температура от 37 до 39 градуса. С пресни билки и без добавяне на ускоряващи печенето и подобряващи вида на месото продукти, то е естествено приготвено в собствен сос. След като го извадим от сувид уреда ги запичаме, за да се получи любимият на всички златист загар и хрупкава коричка, а самото месо е по-крехко от всичко,което сте опитвали до сега“, разкриха от кухнята на „Златна котва“.
Основният инициатор на събитието е създателят на най-успешните проекти в ресторантьорския бранш през последните 20 години в Бургас - Валентин Димитров.
Сред изкушаващите предложения в новото сувид меню на ресторанта е СВИНСКО ДЪРПАНО. Приготвя се от онези много вкусни месца, които се намират около кокала. При готвенето със сувид те се отделят заедно с мозъка на костите и полезния желатин. Резултатът, след редуциране и подправяне с мащерка, е истинско пиршество за небцето, гарантират от ресторанта.