Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да направите перфектните палачинки - тънкости от баба Мария

Ключови думи: палачинки, рецепта, най-вкусните палачинки, как се правят

Всеки може да прави палачинки, но не всеки може да направи перфектните палачинки. Макар че правенето на палачинки изглежда като нещо, с което и малко дете би се справило, то си има своите тънкости, които баба Мария разкрива, пише gotvach.bg.

За една от изпитаните рецепти за палачинки са ви необходими: 3 яйца; 1 ванилия; 2 с.л. олио; 1/2 ч.л. сол; 2 ч.л. захар; 300 мл. вода; 400 мл. мляко; около 600 г брашно

Разбийте яйцата, захарта, солта, олиото и ванилията. След това малко по малко добавяйте водата и млякото, докато не спирате да бъркате. Прибавяйте и по малко брашно (сложете колкото сместа поеме). Целта е да се получи смес с гъстотата на боза. Бъркайте, докато не получите хомогенна смес.

Това е една от класическите рецепти за палачинки. Но ако искате да направите наистина перфектна смес за палачинки, не е достатъчно просто да я следвате. Трябва да се погрижите за още няколко неща:

1. Правете палачинките с качествени продукти. Уверете се, че млякото, яйцата и брашното ви са пресни. За да се получи хубава смес, е желателно и да използвате току що отворена ванилия, а не някоя престояла.

2. За да намалите възможността за образуване на бучки в сместа, добавяйте брашното постепенно заедно с млякото. За още по-добър ефект предварително пресейте брашното.

3. Оставете тестото да престои 10-15 минути в хладилник.

4. Използването на добър тиган е от решаващо значение за перфектните палачинки. Купете си специален тиган за палачинки с незалепващо покритие и дебело дъно.

5. Сложете малка бучка масло в тигана, когато загрее добре. Качеството на маслото също е много важно за добрите палачинки. След като сте направили палачинките, можете да ги намажете с масло, докато са още топли. Така ще станат по-меки.

6. Когато видите, че по повърхността на палачинката започват да се образуват балончета, я обърнете от другата страна, за да предотвратите появата на дупки.

3
Коментара по темата
3.
Валентин
12.06.2020 23:21:03
Неграмотници!
2.
*********
12.06.2020 20:14:22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
12.06.2020 16:26:35
БРАВО страхотно
  Добави Коментар
"Раждала го е 16 часа" Катето Евро демонстрира чувство за хумор. Едва ли Кадиев не иска да гледат филм заедно... Сваля 56 кила Веселка ще има различна външност
Българин впечатли в Европа Играч на "Левски" блесна в ШЛ Огромен скандал в спорта И Станка Златева е замесена
Съобщи прекрасна новина Добрин от "Игрите" вдига сватба Акула нападна момче Инцидентът стана в Австралия
Голяма трагедия във Видин Мъж загина след падане в шахта Той празнува днес Бербатов има рожден ден
“Триумф” с Мария Бакалова ще открие 23-тия “София филм фест на брега” Кинофестът ще се проведе от 20 до 28 март в Културен дом на НХК в Бургас Почистват дерето, което преминава през царевското село Велика Продължават дейностите в общината по превенция от наводнения
Кифла си слага ботокс, но вместо да изглади бръчките, едва не умря Спешните медици я спасиха  Животът на три зодии ще се превърне в ад през февруари Звездите и планетите ще бъдат в негативно положение, а две от тях ще променят енергията си към по-лошо, което неминуемо ще се отрази на живота на всички