Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да направите перфектните палачинки - тънкости от баба Мария

Ключови думи: палачинки, рецепта, най-вкусните палачинки, как се правят

Всеки може да прави палачинки, но не всеки може да направи перфектните палачинки. Макар че правенето на палачинки изглежда като нещо, с което и малко дете би се справило, то си има своите тънкости, които баба Мария разкрива, пише gotvach.bg.

За една от изпитаните рецепти за палачинки са ви необходими: 3 яйца; 1 ванилия; 2 с.л. олио; 1/2 ч.л. сол; 2 ч.л. захар; 300 мл. вода; 400 мл. мляко; около 600 г брашно

Разбийте яйцата, захарта, солта, олиото и ванилията. След това малко по малко добавяйте водата и млякото, докато не спирате да бъркате. Прибавяйте и по малко брашно (сложете колкото сместа поеме). Целта е да се получи смес с гъстотата на боза. Бъркайте, докато не получите хомогенна смес.

Това е една от класическите рецепти за палачинки. Но ако искате да направите наистина перфектна смес за палачинки, не е достатъчно просто да я следвате. Трябва да се погрижите за още няколко неща:

1. Правете палачинките с качествени продукти. Уверете се, че млякото, яйцата и брашното ви са пресни. За да се получи хубава смес, е желателно и да използвате току що отворена ванилия, а не някоя престояла.

2. За да намалите възможността за образуване на бучки в сместа, добавяйте брашното постепенно заедно с млякото. За още по-добър ефект предварително пресейте брашното.

3. Оставете тестото да престои 10-15 минути в хладилник.

4. Използването на добър тиган е от решаващо значение за перфектните палачинки. Купете си специален тиган за палачинки с незалепващо покритие и дебело дъно.

5. Сложете малка бучка масло в тигана, когато загрее добре. Качеството на маслото също е много важно за добрите палачинки. След като сте направили палачинките, можете да ги намажете с масло, докато са още топли. Така ще станат по-меки.

6. Когато видите, че по повърхността на палачинката започват да се образуват балончета, я обърнете от другата страна, за да предотвратите появата на дупки.

3
Коментара по темата
3.
Валентин
12.06.2020 23:21:03
Неграмотници!
2.
*********
12.06.2020 20:14:22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
12.06.2020 16:26:35
БРАВО страхотно
  Добави Коментар
По какво си личи, че мъжът е готов да скъса с вас Признаците не винаги са ярки и набиващи се на очи, но има някои, които не са за пренебрегване  Диета с ориз: как бързо и вкусно да свалите излишните килограми Ще дaде резултaти сaмo aкo следвaте някoи прaвилa
Ударно начало на декември ще имат тези 3 зодии – няма кой да ги спре Кои са тези зодии, за които звездите обещават ударно начало на месеца Ванга й помага Раева е като преродена
Русия и Украйна си размениха телата на стотици загинали Ужасът на войната е голям Правя тази рецепта за Тюрбан сарма от 60 години – срам не срам, мога цяла тава да изям! Всичко е много просто – смесваш и пълниш листата
"Нас не ни броят за живи" Лоша констатация за България Сделките с имоти стигат 10 млрд. лв. Очакват нови ограничения за ипотеките догодина
Роналдо акостира до България? Турски гранд иска футболната звезда Разкри си душата Звездата Кидман се страхува от смъртта
Тези думи на Гунди са велики Аспарухов наистина е давал сърце и душа за България, както е рефренът Футболен съдия се самоуби Трагедията се случи в Русия