Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как се правят домашни шоколадови бонбони

Ключови думи: шоколадови бонбони, рецепта, домашни

Шоколадовите бонбони са класическото малко сладко изкушение към което се обръщаме всеки път, когато искаме да хапнем нещо сладичко. Но шоколадовите бонбони са не просто парченца шоколад, шоколадовите бонбони са много повече. Кутията с шоколадови бонбони много отдавна се смята за най-класическия жест на признателност, особено пък ако компания ѝ прави бутилка марков алкохол. Но традициите не са това, което бяха. Нека да разчупим оковите на традицията и заменим купената от магазина кутия с шоколадови бонбони с шоколадови бонбони приготвени у дома.

Така ефектът от поднесеният подарък ще бъде още по-голям. Но за да си приготвите тези домашни шоколадови бонбони не е нужен специален повод. Те се приготвят толкова лесно и са толкова вкусни, че можете да ги приготвите във всеки момент, в който почувствате, че вашето следобедно кафе има нужда от компания.

В кухненски робот, или блендер смилате напълно бисквитите и шоколада, а стафидите нарязвате на ситно и заливате с рома за 10 минути. В купа разбърквате смлените бисквити и шоколад заедно с всички останали съставки. Най-добре е да разбъркате сместа с ръка, за да се размесят и разпределят всички продукти равномерно.

С влажни ръце оформете шоколадови бонбони с желаната от вас големина.

Идва моментът, в който трябва да направите глазура за вашите шоколадови бонбони. Бонбоните на снимките са с шоколадова глазура. Приготвянето ѝ е лесно и става по следния начин: Разтопявате на водна баня шоколада, заедно с маслото и потапяте всеки шоколадов бонбон в готовата смес, след което ги нареждате (най-добре върху скара) на хладно, за да изсъхнат и стегнат.

Ако обаче шоколадовата глазура не ви се струва достатъчно апетитна, можете да оваляте шоколадовите бонбони в смлени сурови ядки, или пък в кокосови стърготини, или пък в нещо друго, което на вас ви се вижда по-подходящо и по-вкусно. Бонбоните на снимките са оваляни в пудра захар и какао.

Необходими продукти:

За глазурата

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъж от Бургас показа какво не трябва да се прави зад волана Кара мъртво пиян Бургазлия с голям удар в "Капките" Вени е първият участник от този сезон с две победи
Трагедия в Турция Загинали и ранени при катастрофа между кола и пътнически автобус Какво време ни очаква в понеделник? Значителна облачност в България
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали