Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как се правят домашни шоколадови бонбони

Ключови думи: шоколадови бонбони, рецепта, домашни

Шоколадовите бонбони са класическото малко сладко изкушение към което се обръщаме всеки път, когато искаме да хапнем нещо сладичко. Но шоколадовите бонбони са не просто парченца шоколад, шоколадовите бонбони са много повече. Кутията с шоколадови бонбони много отдавна се смята за най-класическия жест на признателност, особено пък ако компания ѝ прави бутилка марков алкохол. Но традициите не са това, което бяха. Нека да разчупим оковите на традицията и заменим купената от магазина кутия с шоколадови бонбони с шоколадови бонбони приготвени у дома.

Така ефектът от поднесеният подарък ще бъде още по-голям. Но за да си приготвите тези домашни шоколадови бонбони не е нужен специален повод. Те се приготвят толкова лесно и са толкова вкусни, че можете да ги приготвите във всеки момент, в който почувствате, че вашето следобедно кафе има нужда от компания.

В кухненски робот, или блендер смилате напълно бисквитите и шоколада, а стафидите нарязвате на ситно и заливате с рома за 10 минути. В купа разбърквате смлените бисквити и шоколад заедно с всички останали съставки. Най-добре е да разбъркате сместа с ръка, за да се размесят и разпределят всички продукти равномерно.

С влажни ръце оформете шоколадови бонбони с желаната от вас големина.

Идва моментът, в който трябва да направите глазура за вашите шоколадови бонбони. Бонбоните на снимките са с шоколадова глазура. Приготвянето ѝ е лесно и става по следния начин: Разтопявате на водна баня шоколада, заедно с маслото и потапяте всеки шоколадов бонбон в готовата смес, след което ги нареждате (най-добре върху скара) на хладно, за да изсъхнат и стегнат.

Ако обаче шоколадовата глазура не ви се струва достатъчно апетитна, можете да оваляте шоколадовите бонбони в смлени сурови ядки, или пък в кокосови стърготини, или пък в нещо друго, което на вас ви се вижда по-подходящо и по-вкусно. Бонбоните на снимките са оваляни в пудра захар и какао.

Необходими продукти:

За глазурата

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Следващата седмица е повратна точка за 4 от зодиите От 17 до 23 февруари ни очаква период, изпълнен с позитивна енергия и вълнуващи възможности Санторини: Повишена деформация на земната повърхност Сеизмичната последователност в морския район на Анидро, между Санторини и Аморгос, е в относителен спад
Мъжете имат повече мераци към Виктор от "Ергенът", отколкото жените Със старта на новия сезон на "Ергенът" името на Виктор Русинов се оказа едно от най-често споменаваните в родния ефир Пенсията да стане поне 1000 лева За това настояват пенсионери 
Получи 1100 лева сметка за вода В стопанския двор до тях имало авария, която навъртяла рекордната сметка Вегани погнаха нова водеща на бТВ заради тази снимка Заради заклано прасе, мнозина я намразиха 
Има ново гадже, но го крие Това подсказва най-новата песен на певицата – „Сините ти очи“ Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март
Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша
Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща