Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути

Ключови думи: пиле по кралски, рецепта, новини

Ако обичате пилешко месо и го приготвяте често, все някога ще дойде моментът, в който ще решите, че всичко интересно, което може да се направи с него, вече е сготвено и изядено. 

Точно за такива случаи е днешното ни неустоимо предложение за пиле по кралски. Въпреки гръмкото си наименование, то се приготвя лесно и просто, а вкусът му е наистина невероятен. И най-важното, няма да ви отнеме много време, защото е готово за 30 минути! 

С тази рецепта ще приготвите вкусна вечеря, която фигурира в празничния списък с ястия на Елизабет II, предава Блиц.

Честно казано, нямаме идея дали тя има нещо общо с кралския двор. Всъщност, това няма никакво значение. Важното е че всички вкъщи ще се влюбят в нея от първата хапка. 

Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тази изискана и бърза манджичка: 

1 глава кромид лук 
1 суп. лъжица растително масло  
1 чаена лъжичка доматено пюре 

1 суп. лъжица паста къри паста 
150 милилитра пилешки бульон
1 бр. дафинов лист 

морска сол и черен пипер на вкус  
1 чаена лъжичка захар 
450 милилитра майонеза 

лимонов сок
4 суп. лъжици сладко от кайсии
450 гр. варено пиле

2 суп. лъжици сметана

Начин на приготвяне: 

Сварете пилешкото месо.

Сложете тигана на огъня, добавете растително масло и нарязания лук. Запържете за около четири минути. Добавете къри пастата и пържете още няколко минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.

Изключете котлона и добавете дафиновия лист, морската сол, черния пипер и пилешкия бульон. Включете отново котлона и изчакайте да кипне. Прибавете лимоновия сок и захарта, след това намалете огъня до минимум и оставете да покъкри за 10-ина минути.

Вземете цедка и прецедете соса през нея. След като той изстине, добавете майонезата, сладкото от кайсии и сметаната. 

Нарежете свареното пилешко месо на парченца и го изсипете в соса. Ястието е готово! За тази вкусотия е изключително подходяща гарнитура от ориз! 

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъжете имат повече мераци към Виктор от "Ергенът", отколкото жените Със старта на новия сезон на "Ергенът" името на Виктор Русинов се оказа едно от най-често споменаваните в родния ефир Пенсията да стане поне 1000 лева За това настояват пенсионери 
Получи 1100 лева сметка за вода В стопанския двор до тях имало авария, която навъртяла рекордната сметка Вегани погнаха нова водеща на бТВ заради тази снимка Заради заклано прасе, мнозина я намразиха 
Има ново гадже, но го крие Това подсказва най-новата песен на певицата – „Сините ти очи“ Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март
Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша
Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща
Мъж опита да хвърли "Молотов" по автомобил, но се самозапали Куриозният случай е от Лондон Набиха делегат на БФС пред погледа на Гонзо Кирил Манолов получи удар в лицето от фен