Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути

Ключови думи: пиле по кралски, рецепта, новини

Ако обичате пилешко месо и го приготвяте често, все някога ще дойде моментът, в който ще решите, че всичко интересно, което може да се направи с него, вече е сготвено и изядено. 

Точно за такива случаи е днешното ни неустоимо предложение за пиле по кралски. Въпреки гръмкото си наименование, то се приготвя лесно и просто, а вкусът му е наистина невероятен. И най-важното, няма да ви отнеме много време, защото е готово за 30 минути! 

С тази рецепта ще приготвите вкусна вечеря, която фигурира в празничния списък с ястия на Елизабет II, предава Блиц.

Честно казано, нямаме идея дали тя има нещо общо с кралския двор. Всъщност, това няма никакво значение. Важното е че всички вкъщи ще се влюбят в нея от първата хапка. 

Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тази изискана и бърза манджичка: 

1 глава кромид лук 
1 суп. лъжица растително масло  
1 чаена лъжичка доматено пюре 

1 суп. лъжица паста къри паста 
150 милилитра пилешки бульон
1 бр. дафинов лист 

морска сол и черен пипер на вкус  
1 чаена лъжичка захар 
450 милилитра майонеза 

лимонов сок
4 суп. лъжици сладко от кайсии
450 гр. варено пиле

2 суп. лъжици сметана

Начин на приготвяне: 

Сварете пилешкото месо.

Сложете тигана на огъня, добавете растително масло и нарязания лук. Запържете за около четири минути. Добавете къри пастата и пържете още няколко минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.

Изключете котлона и добавете дафиновия лист, морската сол, черния пипер и пилешкия бульон. Включете отново котлона и изчакайте да кипне. Прибавете лимоновия сок и захарта, след това намалете огъня до минимум и оставете да покъкри за 10-ина минути.

Вземете цедка и прецедете соса през нея. След като той изстине, добавете майонезата, сладкото от кайсии и сметаната. 

Нарежете свареното пилешко месо на парченца и го изсипете в соса. Ястието е готово! За тази вкусотия е изключително подходяща гарнитура от ориз! 

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
И в област Велико Търново обявиха грипна епидемия Мерките влизат в сила от 27 януари и ще продължат до 4 февруари Влизат в сила новите заплати в армията Основното месечно възнаграждение е в размер на 2296 лв.
Детска градина "Яна Лъскова" в Несебър вече има модерен и многофункционален физкултурен салон Новата придобивка предоставя възможности за спортни дейности и различни активности в среда, специално проектирана и изградена за безопасност на нашите най-малки жители, заяви кметът Николай Димитров Банките вдигнаха най-любимата услуга Таксите за незабавните преводи "Blink" по мобилен номер поскъпнаха
Защо няма дебели китайки: 6 трика, които спазват стриктно Веднага след ставане от сън - масаж на уши, стомах и стъпала Лоши новини за шофьорите. С колко поскъпнаха горивата Последните 4-5 седмици цените тръгнаха по-осезаемо нагоре
Известен инфлуенсър почина, докато му правят татус на гърба Той е бил поставен под анестезия, когато получил удар Синоптик посочи на коя дата през февруари снегът се завръща Следващата седмица ще се радваме на по-високи температури, а после отново ще стане студено
Удар: Закопчаха дясната ръка на петричкия Ескобар Един от най-известните дилъри на наркотици в село Тополница - Стефан Каракостов, с прякор Тефото, падна в капана, "заложен" край Кресна Бившата му стана астроложка Есмер Омерова заяви, че се е отдала на окултни практики
Бивш затворник разби стена и ошушка оборота на автомивка Престъпникът търкал наровете заради подобно провинение Невероятно вкусна салата „Дракон“, която ще замени всички други на трапезата Сочна, апетитна и удовлетворяваща