Как да приготвите: Пролетни рулца със сурими
Омръзна ли ви да приготвяте едни и същи манджи докато си стоите вкъщи? Понякога е хубаво да си отпочинете за малко от традиционната българска кухня и да смените вкуса с нещо екзотично. Ето например пролетните рулца, които са най-популярното предястие в Азия. Те се приготвят на висока температура и са изключително вкусни.
Макар много от нас да правят пролетни рулца с обикновени кори, те стават най-хубави с оризови, които се използват в оригиналните тайландски рецепти, една от които ще ви представим днес.
Какви продукти са ви необходими за пролетни рулца със сурими?
– специални оризови кори за пролетни рулца (12 броя);
– 100 г ролца от сурими;
– 100 г сирене (моцарела);
– 100 г крема сирене;
– 1 ч. л. сос Уорчестър;
– 1 скилидка чесън;
– 1 ч. л. лимонов сок;
– олио за пържене;
– сусам;
– няколко стръка пресен чесън;
– сол и черен пипер на вкус;
– сос от сладки люти чушки на вкус.
Как да приготвите пролетните рулца?
Нарязвате на ситно рулцата от сурими, настъргвате на ренде моцарелата и добавяте крема сиренето. Отделно нарязвате на ситно чесъна и в хаванче го смачквате докато се получи паста. Прибавяте и него към сместа, след което соса „Уорчестър“, черния пипер и солта.
Взимате корите и върху всеки лист слагате по 2 супени лъжици от току-що приготвената плънка, като завивате едно по едно на руло.
В по-голям тиган и сипвате олио. Когато се загрее добре, слагате рулцата, но не бива да се допират едно до друго.
Рулцата се пържат до златисто, за около 4-5 минути, като могат да се обръщат с подходяща лъжица. Нареждат се в чиния и се сервират със сос от сладки люти чушки или поръсени със сусам.
Източник: Tialoto.bg
Добави Коментар