Как да приготвим смес за гофрети като Марта Стюарт
Тя е бизнесдама, писателка, телевизионна водеща, носителка на награда „Еми“ и отлична кулинарка. Нейната най-голяма сила е в печивата. Тя е Марта Стюарт и вдъхва живот на позабравени класически рецепти, като добавя по нещо от своя опит, натрупан във кухнята.
Един от най-популярните ѝ десерти за закуска са гофретите с тиква, с които тя често глези семейството си. Но тъй като в момента не е сезонът на плода, ще ви предложим друга идея, разбира се, от известната американка – за пълнозърнести гофрети.
Какво ви е необходимо за сместа за гофрети на Марта Стюарт?
– 3 големи яйца;
– 3/4 кафена чаша бяло брашно;
– 1/2 кафена чаша пълнозърнесто брашно;
– 1/2 кафена чаша овесени ядки;
– половин чаена лъжичка сол;
– 2 чаени лъжички бакпулвер;
– 1 чаена лъжичка сода за хляб;
– 1/4 чаена чаша кафява захар;
– 1 кофичка и половина кисело мляко;
– 3-4 супени лъжици разтопено масло, плюс още малко за намазване.
Как да приготвите пълнозърнестите гофрети?
Вземете подходяща купа и вътре изсипете брашното, солта, бакпулвера, содата и овесените ядки. В друг съд разбийте кафявата захар, маслото, яйцата и киселото мляко. След като се получи хомогенна смес, добавете я към сухите съставки.
Разбъркайте хубаво всичко с лъжица или миксер на по-бавна степен и оставете тестото да престои за около 15 минути.
Загрявате гофретника и го намазвате с малко масло преди да започнете да печете.
Получените гофрети може да сервирате със сладко, мед или кленов сироп. И тъй като са с кисело мляко, Марта съветва да сложите отгоре една топка сладолед с вкус на йогурт, за да им се насладите още повече.
Източник: Tialoto.bg.
Добави Коментар