Как да приготвите: Любимите хлебчета на Дженифър Гарнър
Тя е известно име в Холивуд, но през последните години играе своята главна роля – на майка и домакиня. Грижейки се за трите си деца, 48-годишната Дженифър Гарнър се старае да готви разнообразно и здравословно. Сега, когато много жени са изолирани със семействата си у дома, тя сподели своите тайни от кухнята.
След като показа на последователите си в Instagram как танцува и спортува вкъщи, актрисата реши да сподели някои стари епизоди на своето кулинарно шоу „Pretend Cooking“.
Барчета с овесени ядки, чипс от цвекло, меден хляб, пилешка супа по рецепта на марта Стюарт, са част от най-интересните рецепти, които тя пробва за своята публика.
Освен че чисти, пере и следи как върви образованието на децата ѝ, тя се е отдала на готвенето, което я успокоява. В края на март Гарнър сподели, че никога не ѝ е скучно и смята да направи любимите ѝ английски мъфини, с което ще зарадва и малчуганите. Тя се пошегува, че във видеото, което тя е споделила в социалната мрежа, е доста по-слаба, но за сметка на това сега се чувства по-щастлива.
Какви продукти са ви необходими за английските мъфини?
– 3 чаени чаши мътеница;
– 2 супени лъжици суха мая;
– 3 супени лъжици масло;
– 3 супени лъжици мед;
– около 350 грама брашно;
– 1/4 чаша захар;
– 1/4 ч. л. сол;
– 1 чаша царевично брашно.
Как да приготвите любимите мъфини на Дженифър Гарнър?
Те се наричат така, но всъщност са по-скоро вид хляб. Едно време американците са го приготвяли на загрята плоча, подобно на нашите пърленки. Вървят с яйца по бенедиктински, използват се за направата на хамбургери или просто като допълнение към закуската. Получават се с твърда коричка, а същевременно вътре са много мекички.
Мътеницата, която се използва за мъфините, е напитка, която американците приготвят, като смесят прясно мляко с лимонов сок. Използва се за приготвянето на тестени изделия, маринати и други.
Дженифър обяснява във видеото, че загрява половината от мътеницата в тенджера, но за кратко. След това разбива останалата част с маята. После по малко добавя топлата течност.
Към течните съставки се добавят медът, брашното, захарта и солта, като се бърка бавно с телена бъркалка. После може на по-бърза степен с миксера, докато стане хубаво тесто.
Полученото тесто се прехвърля в намазнена купа и се оставя да престои в хладилника за час. След това се изважда и се разточва, като се ръси отгоре и отдолу царевичното брашно.
След като дебелината на тестото е около един пръст, се изрязва в кръгла форма. Нареждат се в тава и се оставят да втасат за около час.
Мъфините или така наречените американски хлебчета, се запичат на тиган – по минута за всяка страна. После се връщат отново в тавата и се доизпичат за 8-10 минути на по-слаба фурна.
Източник: Tialoto.bg.
Добави Коментар