Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как се прави: Агнешка дроб сарма

Ключови думи: агнешка дроб сарма, дроб сарма рецепта, рецепта за агнешка дроб сарма

Рецептата за агнешка дроб сарма безспорно се числи към класическите за българската национална кухня рецепти. А да приготвиш вкусна дроб сарма е лесно! Агнешката дроб сарма е ястие типично за пролетния сезон, за Великден и Гергьовден, когато традиционно се хапва агнешко месо. Дроб сарма може да бъде сервирана като вкусно основно ястие, дроб сарма може да бъде и гарнитура към агнешкото на празничната Великденска трапеза.

Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е подготовката на плънката. Първо трябва да сварите дреболиите. Ползвайте пълен агнешки комплект, за да бъде ястието по-богато. Измивате агнешките дреболии и ги слагате да заврат. Малко преди да заврат, след като се запени изхвърлете водата и измийте дреболиите. Варете 15-20 минути.    

Докато варите агнешките дреболии измийте и нарежете на ситно лука, джоджена и магданоза. Измийте и ориза. В тенджера сгрейте олиото добавете нарязания лук и разбъркайте. След 2-3 минути добавете ориза и бъркайте докато оризът стане стъклен.

Сварените дреболии нарежете на ситно, добавете към ориза, добавете нарязаните на ситно джоджен и магданоз, като и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и разбъркайте добре. След това добавете и две чаени чаши от бульона, в който са врели дреболиите и оставете на котлона, когато сместа поеме водата.

Нарежете агнешкото було на парчета. Във всяко парче от булото сложете по 2-3 супени лъжици от поизстиналата смес и завийте на малки вързопчета. Наредете сармичките в тава, като подвитите крайчета са от долната страна, за да не се разтворят по време на печене. Слагате тавата във фурната и печете на 180 градуса докато порозовеят леко.

Разбийте яйцата и киселото мляко и залейте с тази смес дроб сармата. Печете отново до порозовеняване на заливката.

Източник: Supichka.bg

1
Коментара по темата
1.
Джози
05.05.2020 07:50:02
"Страхотно" описание, както всичко в държавата!
  Добави Коментар
Плати огромна сметка Джак Грийлиш е страхотен футболист, но обича и нощния живот Голям трилър в "Ергенът" Косара отклони вниманието на Виктор и Мартин, но хлътна по Васил. Новият ерген я целува два пъти и иска да я "изяде"...
Направи гръмко признание Фарниев отклонява оферти на държави, за да остане треньор на ЦСКА Взрив в "Ергенът"... Симпатягата Вики се чувства като будала, иска да потъне вдън земя
Каза тежката си дума Олимпийският и европейски шампион Магомед Рамазанов счита, че ще се разбере с федерацията по борба, иска дългосрочно да помага на България и като треньор Разтърсващ случай: Задържаха 13-годишен за... Много неприятна ситуация в България
Може ли да повярвате, че е на 56? (СНИМКА) Американката Лопес сякаш не остарява Родният спорт се тресе: Отсякоха, че Гриша Ганчев е... От централата по борба са категорични, че Ганчев е в миналото й като фактор! Той обаче е финансов благодетел на ЦСКА, а "армейците" при мъжете в борбата май са най-силният клуб в страната изобщо
За Гергьовден кметът Иван Алексиев обявява 2 почивни дни за учениците от Поморие Така децата ще почиват от 1 до 6 май включително Синоптик: Най-слънчевото време по Великден ще е по Черноморието Следващата седмица валежите ще са интензивни, с гръмотевици
Унгария забрани гей парадите С нова поправка в Конституцията официално се забраняват публични събития, организирани от ЛГБТ+ общности Тръмп заплашва да забрани приема на чуждестранни студенти в "Харвард" Все повече университети в САЩ се обявяват срещу действията на администрацията