Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как се прави: Агнешка дроб сарма

Ключови думи: агнешка дроб сарма, дроб сарма рецепта, рецепта за агнешка дроб сарма

Рецептата за агнешка дроб сарма безспорно се числи към класическите за българската национална кухня рецепти. А да приготвиш вкусна дроб сарма е лесно! Агнешката дроб сарма е ястие типично за пролетния сезон, за Великден и Гергьовден, когато традиционно се хапва агнешко месо. Дроб сарма може да бъде сервирана като вкусно основно ястие, дроб сарма може да бъде и гарнитура към агнешкото на празничната Великденска трапеза.

Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е подготовката на плънката. Първо трябва да сварите дреболиите. Ползвайте пълен агнешки комплект, за да бъде ястието по-богато. Измивате агнешките дреболии и ги слагате да заврат. Малко преди да заврат, след като се запени изхвърлете водата и измийте дреболиите. Варете 15-20 минути.    

Докато варите агнешките дреболии измийте и нарежете на ситно лука, джоджена и магданоза. Измийте и ориза. В тенджера сгрейте олиото добавете нарязания лук и разбъркайте. След 2-3 минути добавете ориза и бъркайте докато оризът стане стъклен.

Сварените дреболии нарежете на ситно, добавете към ориза, добавете нарязаните на ситно джоджен и магданоз, като и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и разбъркайте добре. След това добавете и две чаени чаши от бульона, в който са врели дреболиите и оставете на котлона, когато сместа поеме водата.

Нарежете агнешкото було на парчета. Във всяко парче от булото сложете по 2-3 супени лъжици от поизстиналата смес и завийте на малки вързопчета. Наредете сармичките в тава, като подвитите крайчета са от долната страна, за да не се разтворят по време на печене. Слагате тавата във фурната и печете на 180 градуса докато порозовеят леко.

Разбийте яйцата и киселото мляко и залейте с тази смес дроб сармата. Печете отново до порозовеняване на заливката.

Източник: Supichka.bg

1
Коментара по темата
1.
Джози
05.05.2020 07:50:02
"Страхотно" описание, както всичко в държавата!
  Добави Коментар
По тази рецепта кюфтета в сос стават безумно вкусни Въпреки дългия списък с необходими продукти, тази рецепта е идеална за всеки новак в кухнята Защо бабите ни окачват дафинов лист над леглото Според различни предания растението привлича късмета и успеха
Тази подценявана златна подправка лекува над 10 заболявания Тя се използва в традиционната медицина от хилядолетия, а днес науката доказва нейната ефективност Даниела и Мартина в шок, остават с пръст в устата Дамите ще трябва да докажат уменията си в кухнята, за да спечелят вниманието на ергените
Созопол тържествено отбеляза 147 години от Освобождението на България Деца от Созопол и Черноморец бяха подготвили специална програма с въздействащи стихотворения и патриотични песни Поморие тържествено отбеляза 147 години от Освобождението на България
В Банево пресъздадоха Сирни заговезни с шествие и програма (СНИМКИ) След края на шоуто  гостуващите танцуваха хора и пяха народни песни Шофьор скри 50 кг кокаин и синтетичен канабиноид за 4,6 млн. лв. в микробус, но... Спипаха го на границата
Тръмп решава днес дали да прекрати военната помощ за Украйна Днес има ключова среща с администрацията си С рецитал, слова и поднасяне на венци Камено отбеляза Трети март Благодарствен молебен и заупокойна молитва бяха отслужени от отец Серафим
Астро чертите на най-красивите жени в света, а вие имате ли ги Дамите от две конкретни зодии се отличават с по-привлекателни черти от всички останали Кметът на Несебър награди участниците в инициативата "Да съхраним изконните български традиции" Благотворителният базар за автентично изработени мартеници събра 6425 лв.