Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ресторантьори предлагат: Намаляване на ДДС в бранша

Ключови думи: ддс, ресторантьори, браш, коронавирус

Мерките за справяне с коронавируса в туризма у нас могат да бъдат много повече. Министерството на туризма е пасивно по отношение на концепцията за бъдещо развитие. ДДС е един от основните проблеми в ресторантьорството. 20% е изключително висока ставка, чието намаляване ще окаже мотивиращо действие в бранша. Това мнение изрази Желязко Каракашев, ресторантьор и хотелиер, основател на Кулинарен клуб Варна, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Към момента дейност се осъществява само чрез доставки на храна и някои заведения за бързо хранене, които спазват определени правила. Външен туризъм няма. Все още има неизвестност в развитието на обстановката и това държи под напрежението нашите колеги", изброи той. "Нямаме натрупан опит и параметри, за да анализираме какво предстои, но е добре да имаме визия", смята гостът.

По думите на Каракашев оптимизирането на разходите е неизбежно. Платежоспособността ще е ограничена. "Освен за възнагражденията основните разходи в сектора са и за електроенергия и вода. У нас имаме сравнително високи стойности на тези разходи. Другият параметър е персоналът", поясни той. Гостът взе отношение и по темата за мярката "60 на 40" в подкрепа на бизнеса, която според него обаче стига предимно до големите вериги, тъй като те отговарят на въпросните условия, заложени в нея. Каракашев смята, че консолидацията в бранша е задължителна мярка, като според него ролята за нея в случая оказват общините и браншовите сдружения.

1
Коментара по темата
1.
щази
21.04.2020 21:39:48
ква ставка 20% кви 5 лева.Ставката за туризма е 7% в момента. Лапат парите а персонала лапа мухите и после реват да спасяваме сезона
  Добави Коментар
9 месеца е без заплата, а носи златни медали на България Щангистите ни тренират без заплати и лагери За 150 лева на час: Непълнолетни проституират по принуда у нас ГДБОП задържа петима
Оперната певица Гергана Николаева и цигуларката Мила Георгиева с нов клип Познатата ария „Сегидиля“ на Кармен от едноименната опера на Жорж Бизе е в аранжимент на композитора Георги Стрезов Наду сметката си с няколко милиона долара Гришо 11-и по спечелени суми за 2024 г.
Когато нямам време да готвя, правя мързеливи хачапури, уникално вкусно ястие! Ще ви трябват не повече от 15 минути за всичко Бойко Борисов с реакция след голямата новина за Екатерина Захариева Захариева е еврокомисар
Шофьори, пазете се от тази коварна опасност при падането на температурите! Черният лед на пътя е една от най-коварните зимни опасности за шофьорите В несебърската детска градина "Калина Малина" се проведоха няколко интересни образователни инициативи С голям ентусиазъм и желание „морячета“ от 3-та група твориха изобразителни тематични проекти, като използваха различни техники, графични и природни материали
Отлична новина за България: Екатерина Захариева е еврокомисар Захариева определи зададените ѝ въпроси като изключително компетентни и конструктивни Иззеха огромни количества нелегална ракия Иззетият нелегален алкохол се е съхранявал в туби и бидони и е с характеристики на ракия с алкохолни градуси от 38 до 65 градуса
Разсъблече се на публично място в знак на протест, арестуваха я (ВИДЕО) Протестната й проява беше заснета и видеото беше качено в социалните мрежи и породи оживени дискусии Готвачите слагат това в пилешката супа и тя става невероятно вкусна Една допълнителна съставка, за която останалите дори не предполагат, че може да се използва при приготвянето на това ястие