Как да приготвим любимия десерт на Кейт Мидълтън
58-годишният шеф готвач Дарън Макгреди е готвил 11 години за кралското семейство. Кулинарните му шедьоври са опитвали кралица Елизабет, принцеса Даяна, семействата на принц Уилям и принц Хари, както и петимата президенти на САЩ, пише tialoto.bg.
Наскоро той сподели рецептата за пудинг, който Кейт Мидълтън обожава.
Съставки за 6 порции:
фурми (без костилка) – 170 г
масло – 60 г
захар – 170 г
1 яйце
сода за хляб – 1 ч.л.
брашно – 225 г
Шоколадов чипс – 120 г
вряща вода – 235 мл
бакпулвер – 1 ч.л.
ванилова паста – 1 ч.л.
За соса
тръстикова захар – 310 г
масло – 200 г
шоколадов чипс – 60 г
сметана – 9 супени лъжици
Приготвяне
Първо нарежете фурмите, поръсете ги със сода за хляб и залейте с вряла вода. Можете да направите това предварително – в деня, преди да планирате да готвите пудинг.
След това пригответе соса – разтопете всички съставки в тенджера, разбъркайте, докато се образува хомогенна маса. Кипва и се готви още около 4 минути. Изсипете три четвърти от соса във формата, в която ще приготвите пудинга и оставете да се охлади. Останалата част от соса ще е необходима за заливане на готовия пудинг.
Разбийте маслото със захарта, докато се образува лека пухкава маса, добавете яйцето и ванилията, като продължавате да разбивате. След това добавете бакпулвер, фурми и шоколадов чипс. Разстелете полученото тесто върху охладения във формата или формите сос и гответе пудинга за час.
Когато пудингът е готов, сложете го в затоплена чиния, загрейте останалия сос и залейте готовия десерт. Сервирайте с бита сметана или сладолед.
Добави Коментар