Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвите: Хляб от лимец

Ключови думи: веси бонева, хляб от лимец, рецепта за хляб от лимец, флагман

Останали #ОтговорниВкъщи, много от нас запретнаха ръкави и започнаха да си готвят сами всеки ден. Някои по-добри кулинари дори се научиха да си месят и пекат хляб, който е много по-вкусен и полезен за семейството от готовия в магазините. Дали с мая, квас, сода за хляб или бакпулвер, тестеното изделие ще се получи, ако вложите повече старание, пише Tialoto.bg.

Пълнозърнестият хляб е за предпочитане по време на изолация, когато ни липсва движение и понякога прекаляваме с похапването на вредни храни. Той най-често се прави с брашно, получено от определени зърна или микс от тях.

Лимецът, например, е любимата култура, с която певицата Веси Бонева приготвя своя хляб. Той е вид жито, което има силни антиоксидантни свойства и е с минимално количество глутен. Отглежда се по начин, при който не се използват пестициди и химикали, което го прави предпочитан от мнозина, спазващи здравословен режим на хранене. Зърната са богати на фибри, ензими, витамини и минерали като магнезий, фосфор, цинк и други.

Изпълнителката, която се храни без месо и е привърженик на здравословното хранене, сподели своята рецепта за хляб с лимец, която днес ви предлагаме да опитате.

Необходими продукти:
– 500 г брашно от лимец;

– 400 мл вода;

– 1-2 супени лъжици ябълков оцет;

– половин с. л. сода за хляб;

– 1 ч. л. хималайска сол.

Как да го приготвите?
Тайната на този хляб е, че трябва да е приготвен с прясно смляно брашно от български лимец, както и с натурален ябълков оцет (разчитайте на проверена от вас марка).

Вземете подходящ съд и изсипете около 500 грама брашно от лимец и поръсете с хималайската сол.

В друг съд изсипвате водата и добавяте половин супена лъжица сода за хляб, както и оцета. Разбърквате добре докато содата се разтвори хубаво и после изливате при брашното.

Бъркате добре с лъжица до получаването на хомогенна смес. Може да се наложи да добавите още малко брашно за доомесване.

Приготвяте формичката за печене, която сте застлали с хартия. Изсипвате тестото без да ползвате мазнина, заравнявате и украсявате с вилица. Печете на 180 градуса за около 40-50 минути.

„Изключително полезен хляб за тялото и духа!“, казва Веси Бонева.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сподели, че е унижавана В младежките години  Папата получи два пристъпа на остра дихателна недостатъчност Ето какво съобщават от Ватикана
Администрацията на Тръмп с показателен ход Ето какво съобщи ББС Те са най-добрите в "Ергенът"... Относно готвенето
Сигнал до Флагман.бг: Голяма опасност ни дебне на пътя Бургас-Малко Търново Изсъхнали дървета може да паднат върху коли Свлече се като прострелян Виктор Русинов се превива от смях в "Ергенът", падна дори на земята
Зловеща катастрофа в страната Един човек загина, има и ранени Тя даде страхотен пример Млада българка със заявка да се превърне в световна хегемонка
Зеленски с тревожен коментар за войната Президентът на Украйна: Краят й е много далеч Шампион от Бургас се качи на Шипка и каза ярка фраза "Шипченската епопея е най-славната страница от нашата история", смята Цанко Цанков
Българин с разтърсващи думи за кървавата атака в Германия "Хората вече започват да се притесняват като излизат на разходка", сподели Яво Божилов Ад на "Тракия" Верижна катастрофа и 10-километрово задръстване