Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

По време на пандемията светът полудя по тази българска рецепта

Ключови думи: чушки на скара, червен ориз, рецепта, коронавирус

Почти целият свят е скован от ужаса, наречен коронавирус. И България е в извънредно положение и хиляди семейства са останали у дома, където учат, работят и съжителстват по начин, за какъвто не са подозирали.

Но именно в дните, когато милиони хора по целия свят са вкъщи под карантина, мнозина жени се изправят пред един кошмарен въпрос. А именно „Какво да направя за вечера?“.

Е, оказа се, че домакини от много страни, полудяха по една проста българска рецепта. Защо международните кулинарни експерти са я нарекли „българска“ не е ясно, но едно е сигурна – тя е много вкусна, бърза и лесна за приготвяне.

Въпросната българска кулинария се казва „Чушки на скара с червен див ориз“.

Необходими съставки за „Чушки на скара с червен див ориз“:
Червената чушка (3 броя), червен ориз, а може и кафяв (500 грама), мини спанак (1 опаковка), патладжан (300 грама), маслиново масло (50 милилитра), слънчогледово масло, кардамон, кимион, червен пипер, пушени тиквени семена и червен пипер за украса.

Начин на приготвяне на „Чушки на скара с червен див ориз“:
•    Изплакнете и добре сварете ориза.
•    Измийте, изчистете и разрежете чушките по средата.
•    Патладжанът, нарязани на кубчета, се запържва до златисто в тиган с една супена лъжица олио. Подправете със сол на вкус. Когато патладжанът се пържи, добавете подправките (щипка кимион и щипка кардамон).
•    Когато кубчетата патладжан станат тъмно жълти и меки в същия тиган добавете 30 грама спанак (или иначе казано шепи).
•    След като спанакът омекне изсипете към него и патладжана сложете и сварения ориз. Може отново да овкусите с подправки (сол и черен пипер). Добавете и малко вода и на слаб огън оставете сместа малко да поври. Може да изключите тигана и на него да оставите тигана, покрит с капак, и така да оставите сместа за около две минути.
•    На скарата или в грил тиган запържете чушките. Важното е да станат меки и запечени до златисто и от двете страни.
•    Щом чушките са готови върху тях изсипете част от сместа. Отгоре поръсете с тиквените семки и червения пипер. За гарнитура може да нарежете салата от марули или мини спанак, гарнирани с листа от босилек. Ако имате под ръка и парче лимон, тол може да го изстискате отгоре за свежест, а после да залеете с малко зехтин.

Пробвате тази вкусна, бърза и лесна рецепта. Заслужава си! Добър апетит! / jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
Тантра
13.04.2020 12:23:46
А кога се слага месото?
  Добави Коментар
И в област Велико Търново обявиха грипна епидемия Мерките влизат в сила от 27 януари и ще продължат до 4 февруари Влизат в сила новите заплати в армията Основното месечно възнаграждение е в размер на 2296 лв.
Детска градина "Яна Лъскова" в Несебър вече има модерен и многофункционален физкултурен салон Новата придобивка предоставя възможности за спортни дейности и различни активности в среда, специално проектирана и изградена за безопасност на нашите най-малки жители, заяви кметът Николай Димитров Банките вдигнаха най-любимата услуга Таксите за незабавните преводи "Blink" по мобилен номер поскъпнаха
Защо няма дебели китайки: 6 трика, които спазват стриктно Веднага след ставане от сън - масаж на уши, стомах и стъпала Лоши новини за шофьорите. С колко поскъпнаха горивата Последните 4-5 седмици цените тръгнаха по-осезаемо нагоре
Известен инфлуенсър почина, докато му правят татус на гърба Той е бил поставен под анестезия, когато получил удар Синоптик посочи на коя дата през февруари снегът се завръща Следващата седмица ще се радваме на по-високи температури, а после отново ще стане студено
Удар: Закопчаха дясната ръка на петричкия Ескобар Един от най-известните дилъри на наркотици в село Тополница - Стефан Каракостов, с прякор Тефото, падна в капана, "заложен" край Кресна Бившата му стана астроложка Есмер Омерова заяви, че се е отдала на окултни практики
Бивш затворник разби стена и ошушка оборота на автомивка Престъпникът търкал наровете заради подобно провинение Невероятно вкусна салата „Дракон“, която ще замени всички други на трапезата Сочна, апетитна и удовлетворяваща