Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да дезинфекцираме зеленчуците с разтвор от оцет

Ключови думи: дезинфектант за зеленчуци, оцет, коронавирус, флагман

Зеленчуците и плодовете са покрити с бактерии и болестотворни микроорганизми, предизвикващи различни заболявания. За да избегнете неприятни последствия, можете да ги дезинфекцирате, като използвате оцет, пише gotvach.bg.

Пригответе разтвор от три части вода и една част оцет. Налейте го в пулверизатор. След като сте измили зеленчуци с течаща вода, напръскайте откритите им части с оцетния разтвор. След това отново ги изплакнете под течаща вода, за да премахнете миризмата на оцет.

Полезният оцет освен дезинфекциращи качества притежава избелващи качества и е отличен разтворител на мазнини. Мазни съдове се мият с вода с оцет, за да се разтворят мазнините по-добре. Загорели съдове ще измиете много лесно и бързо, ако покриете загорялото дъно с обикновен оцет и оставите да се накисне за една нощ.

С помощта на оцет можете да върнете и външния блясък на тенджерите си. Сипете сол върху гъбата за миене на чинии и я полейте с оцет. Просто натърквате повърхността и тя отново заблестява.

Оцетът има свойството да премахва лошите миризми. Едновременно с премахването на миризмата можете да убиете бактериите, които се размножават в хладилник или печката. Използвайте разтвор от равни части вода и оцет за да ги почистите.

Почиствайте така и кутията за хляб, за да я предпазите от поява на мухъл. Със същия разтвор можете да дезинфекцирате и почиствате всички кухненски повърхности, включително и микровълнова печка.

Задължително използвайте оцет за дезинфекция на дървената дъска за рязане, тъй като в нея се задържат огромно количество бактерии. Ако не се премахнат, те се прехвърлят върху продуктите, които режете и консумирате.

Свойството на оцета да премахва миризмите, може да ви е много полезно, ако сте пържили риба. Когато приключите с пърженето, сипете малко оцет в тигана и го оставете на слаб огън. Докато се изпарява, той ще отстрани всички неприятни миризми.

Ако варите макаронени изделия и после ги изплаквате с вода, можете да добавите малко оцет във водата, за да предотвратите слепването им.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сянката на коронавируса изплува в "Стани богат" Леко стряскащ въпрос предвид ситуацията в България ЛГБТ ще си веят знамената само в ЕС? Тръмп с нов ритник в задника на Европа Най-известната треньорка в Русия във възторг от 47-мия президент на САЩ заради решението му да бие шута на трансджендърите от спорта
Отиде на гости и веднага извади... Аръков е ексцентричен човек Махат тирето От ЦСКА с любопитно обръщение
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година
Ще закрият ли Комисията за досиетата? Няма ДС, а 10 млн. лева потъват в нищото Председател на АБВ от коалиция „БСП-Обединена левица“ Румен Петков настоява да се махне и КПКОНПИ, но не само защото се използвала като бухлака Правителственият "Еърбъс" лети за Оман да прибере освободените моряци Сред заложниците бяха капитан Любомир Чанев и старши помощникът му Данаил Веселинов