Ракия vs. Covid-19: Намалява стреса, разгражда вируса в организма, антиоксидант е и антисептик
В малки количества твърдият алкохол може да бъде полезен срещу коронавируса Covid-19. Това става ясно от интервю за „Флагман“ на известния специалист по хранене и медицинска диететика проф. д-р Донка Байкова.
През последните години световни изследвания, включително и Българската академия на науките (БАН), установили, че „в минимални количества спиртните напитки, в това число ракията, имат позитивен ефект по отношение на имунната защита“.
Проф. Байкова обяснява: „На първо място, намаляват нивото на стреса. На второ място, те имат като съдържание елагова киселина – антиоксидант, който идва от гроздето. И на трето място - това е моята интерпретация на резултатите (на БАН), защото даже вирусните клетки, които дискутираме през последния месец, са липопротеинови структури. А е ясно, че алкохолът е с липолитично действие, т.е. разгражда мазнините, в малките концентрации. А отгоре на всичко е и антисептик на ниво храносмилателен тракт, уста и прочее. Затова и изтриваме ръцете си и плотовете със спиртни антисептични разтвори.“
Според проф. Байкова допустимите количества твърд алкохол са около 50 милилитра при жените и 100 милилитра при мъжете.
„Поносимостта е и индивидуална. Зависи от възможностите на метаболизма на индивида. Защото знаете, че има нации, като източноазиатските (китайци, японци), които имат ендемична непоносимост към високоспиртните напитки, тъй като нямат алкохолдехидрогеназа – ензимът, който разгражда алкохола в организма“, коментира специалистката.
Тя подчертава и че следва да „избягваме свръхконсумацията на храни, преяждането и опиянението“, защото това „изключва имунната защита за 48 часа“.
Очаквайте във „Флагман“ цялото интервю с проф. д-р Донка Байкова
Тя и английската кралица пиела по 3 чаши вино на ден, но тя пие сигурно вина от рода на Шато Марго, а не от Кауфланд където 5 литра дамаджана е 4,40 лв :))) това не е вино, това е бъркоч от вода, захар, алкохол, мая, глицерол, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти.
Същото е и като кажат шоколада е полезен, да полезен е истинския качествен шоколад, който се прави от качествено какао и нерафинирана тръстикова захар , такъв шоколад струва над 8 лева. , а не боклуците имитации на шоколад по 2 или 3 лева лева които се правят от помия.
не знам до колко е вярно но всички момичета които са ми гълтали не съм ги виждал болни а аз се скъсах от грипове и настинки, изпиха ми соковете тея използвачки, сега ми звънят по време на епидемията но аз се крия
Малко краставички и мастичка ...
Д-р Радева ми го изписа
Всеки се изходи по темата!
Сега някой хероинов наркоман трябва да си каже мнението.