Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

5 гениални готварски съвета, които ще ви спестят време в кухнята

Ключови думи: готварски съвети, готвене, готварски трикове, флагман

Не е лесно всеки ден да мислиш за прехраната на семейството и да се чудиш какво да сложих на масата за вечеря. 

Прибавете към това и поне едно дете, което иска внимание, бързо наближаващо време за лягане и изгладнял съпруг и нещата стават още по-забавни, пише Една.бг.

Преди да зачеркнете идеята за нещо приготвено в къщи и да се обадите, за да си поръчате пица, прочетете нашите хитри трикове, които със сигурност ще улеснят поне малко готвенето ви и то вече няма да поглъща толкова много от времето ви.

Започваме с един хитър трик за приготвяне на любимата ни паста.

Накиснете пастата преди да я сготвите и така тя ще става готова само за 60 секунди! Може да ви звучи странно, но наистина работи. Просто накиснете спагетите в съд с вода за няколко часа или за цялата нощ и на следващия ден ще трябва да ги сготвите във вряща вода само за 60 секунди или пък просто да изсипете горещ сос върху тях.

Сгответе по-бързо зеленчуците с газирана вода - използвайте газирана, а не обикновена вода, когато приготвяте зеленчуци. Бикарбонатът в газираната вода разгражда целулозата в зеленчуците и така процесът им на приготвяне отнема по-малко време. Газираната вода ще направи зеленчуците и по-меки, а цветовете им ще се запазят по-ярки.

Обелете картофите лесно и бързо - сложете картофите във вряща вода за около 30 секунди. След това ги сложете в купа със студена вода. След още 30 секунди ще можете да обелите картофите с ръце, без да използвате никакви други уреди. Друг трик е да сложите картофите в солена вода за около 15-20 минути.

Нарежете месото по-лесно - ако искате да нарежете пържолите на перфкетни филийки, замразете месото и така ще успеете да го сготвите по-лесно и бързо.

Карамелизирайте лука по-бързо и лесно - добавете между половин и една лъжичка сода за хляб към лука, след като започва да покафенява. Така лукът няма да загори, а ще се карамелизира по страхотен начин.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Разкри как се е отказала от цигарите С много спорт Камен Донев: Никой не мисли каква ще е България след 40 години "Наблюдавам повсеместна деградация", коментира актьорът и режисьор
Кастрират безплатно домашни кучета в... Дряново Предупреди за измама Ето какво сподели Рачков
Серия от трусове на... Карибите Много важно решение в ЦСКА Клубът се разделя с Филип Филипов
Лек спад за Григор В ранглистата на Тура Балтийските държави окончателно скъсаха връзката с Русия Естония, Латвия и Литва успешно се присъединили към европейската енергийна мрежа
Измамен дърводелец уби двама души и се застреля с автомат в село в Гърция Преди това се е бил барикадирал в сграда Сериен подпалвач гори коли на Tesla в Дрезден Това не може да е съвпадение, казват от полицията
Нов мощен протест в Сърбия Недоволството на граждани не стихва Хеликоптер се разби в Централна Европа На немска територия