Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

5 гениални готварски съвета, които ще ви спестят време в кухнята

Ключови думи: готварски съвети, готвене, готварски трикове, флагман

Не е лесно всеки ден да мислиш за прехраната на семейството и да се чудиш какво да сложих на масата за вечеря. 

Прибавете към това и поне едно дете, което иска внимание, бързо наближаващо време за лягане и изгладнял съпруг и нещата стават още по-забавни, пише Една.бг.

Преди да зачеркнете идеята за нещо приготвено в къщи и да се обадите, за да си поръчате пица, прочетете нашите хитри трикове, които със сигурност ще улеснят поне малко готвенето ви и то вече няма да поглъща толкова много от времето ви.

Започваме с един хитър трик за приготвяне на любимата ни паста.

Накиснете пастата преди да я сготвите и така тя ще става готова само за 60 секунди! Може да ви звучи странно, но наистина работи. Просто накиснете спагетите в съд с вода за няколко часа или за цялата нощ и на следващия ден ще трябва да ги сготвите във вряща вода само за 60 секунди или пък просто да изсипете горещ сос върху тях.

Сгответе по-бързо зеленчуците с газирана вода - използвайте газирана, а не обикновена вода, когато приготвяте зеленчуци. Бикарбонатът в газираната вода разгражда целулозата в зеленчуците и така процесът им на приготвяне отнема по-малко време. Газираната вода ще направи зеленчуците и по-меки, а цветовете им ще се запазят по-ярки.

Обелете картофите лесно и бързо - сложете картофите във вряща вода за около 30 секунди. След това ги сложете в купа със студена вода. След още 30 секунди ще можете да обелите картофите с ръце, без да използвате никакви други уреди. Друг трик е да сложите картофите в солена вода за около 15-20 минути.

Нарежете месото по-лесно - ако искате да нарежете пържолите на перфкетни филийки, замразете месото и така ще успеете да го сготвите по-лесно и бързо.

Карамелизирайте лука по-бързо и лесно - добавете между половин и една лъжичка сода за хляб към лука, след като започва да покафенява. Така лукът няма да загори, а ще се карамелизира по страхотен начин.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Потрес! Майка нарежда на 6 г. дъщеря: Ще ме търсиш, к*пеле, за затвора си (ВИДЕО 18+) Клип, в което жена обяснява на шестгодишното си момиченце, че е за затвор, използвайки обидни думи, се върти в социалните мрежи Съдът: АПИ носи 10% вина за трагичен инцидент с 45 загинали Скоростта в отсечката е трябвало да бъде ограничена до 90 км/ч, а не до 120 км/ч, установи съдът в Перник
Владо Зомбори съобщи за тъжна новина в семейството си Бъдете максимално с близките си хора, написа актьорът Потрес! Стана свидетелка на Йехова Получавам добри напътствия и хубави съвети от братята и сестрите! Също така си обменяме много топли прегръдки със сестрите, твърди Емили
Секира за всички българи, пътуващи към Великобритания Страната въвежда издаването на електронно разрешение за транзитно преминаване и краткосрочно пребиваване за гражданите на всички държави на Европейския съюз Матей Гюров от Бургас се нуждае от нашата помощ, нужни са му 150 000 лв. за бъбречна трансплантация Сложната операция трябва да се извърши в чужбина във възможно най-кратки срокове
Имението, в което почина Матю Пери, е унищожено от пожарите в Лос Анджелис Холивудски звезди изгубиха домовете си Затварят до 14 февруари ключова улица в ж.к."Възраждане" Временно ще бъде въведена нова организация на движението в района, като гражданите са призовани да спазват указанията и да използват обходни маршрути.
Болната Крисена има лекарство само за 10 дни и моли за помощ Вече пет години тя се бори с тежко заболяване В ПГТ "Иван Вазов"-Слънчев бряг се състоя Ден на ученическото самоуправление Идеята бе на директора на професионалната гимназия
Защо е съкрушена Загуби кученцето си Тези храни могат да ви разболеят от рак Полуфабрикатите, като колбасите и различни месни изделия, често съдържат значителни количества подобрители на вкуса, стабилизатори, аромати и консерванти