5 гениални готварски съвета, които ще ви спестят време в кухнята
Не е лесно всеки ден да мислиш за прехраната на семейството и да се чудиш какво да сложих на масата за вечеря.
Прибавете към това и поне едно дете, което иска внимание, бързо наближаващо време за лягане и изгладнял съпруг и нещата стават още по-забавни, пише Една.бг.
Преди да зачеркнете идеята за нещо приготвено в къщи и да се обадите, за да си поръчате пица, прочетете нашите хитри трикове, които със сигурност ще улеснят поне малко готвенето ви и то вече няма да поглъща толкова много от времето ви.
Започваме с един хитър трик за приготвяне на любимата ни паста.
Накиснете пастата преди да я сготвите и така тя ще става готова само за 60 секунди! Може да ви звучи странно, но наистина работи. Просто накиснете спагетите в съд с вода за няколко часа или за цялата нощ и на следващия ден ще трябва да ги сготвите във вряща вода само за 60 секунди или пък просто да изсипете горещ сос върху тях.
Сгответе по-бързо зеленчуците с газирана вода - използвайте газирана, а не обикновена вода, когато приготвяте зеленчуци. Бикарбонатът в газираната вода разгражда целулозата в зеленчуците и така процесът им на приготвяне отнема по-малко време. Газираната вода ще направи зеленчуците и по-меки, а цветовете им ще се запазят по-ярки.
Обелете картофите лесно и бързо - сложете картофите във вряща вода за около 30 секунди. След това ги сложете в купа със студена вода. След още 30 секунди ще можете да обелите картофите с ръце, без да използвате никакви други уреди. Друг трик е да сложите картофите в солена вода за около 15-20 минути.
Нарежете месото по-лесно - ако искате да нарежете пържолите на перфкетни филийки, замразете месото и така ще успеете да го сготвите по-лесно и бързо.
Карамелизирайте лука по-бързо и лесно - добавете между половин и една лъжичка сода за хляб към лука, след като започва да покафенява. Така лукът няма да загори, а ще се карамелизира по страхотен начин.
Добави Коментар