Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Уникална рецепта за пържола на тиган, вкусът е божествен

Ключови думи: пържола, тиган, мазнина, храна, рецепта

Напоследък все по-често се говори, че пържената храна е много вредна за здравето. Точно затова се старая да използвам възможно най-малко олио в процеса на готвене и "пържа" месото без мазнина. Крайният резултат винаги е много вкусен и най-важното - никога не загарят!

Забелязах, че когато пържа месото в олио, влакната му се насищат с олио, в резултат на което пържолата губи истинския си вкус. За да не разваля вкуса на ястието, взимам месото и го хвърлям директно на горещия тиган. Преди това обаче задължително го мариновам. Най-често използвам подправки, сушени билки, лук, както и чесън на прах, които придават на пържолите ми много специален вкус. За да стане месото наистина сочно, го накисвам в маринатата от подправки в продължение на няколко часа.

През това време то успява да пусне собствения си сос, а след това да го попие. И едно много важно уточнение - само влажното месо е подходящо за пържене без мазнина.Винаги прибирам месото в маринатата в хладилника и го вадя половин час преди готвене, за да достигне стайна температура. За да не изгори месото, го запържвам за няколко минути от всяка страна.

Едната страна пържа на силен огън, след което обръщам и намалявам огъня с една трета. Ако месото не е изпържено достатъчно, повтарям процеса от всяка страна за още една минута, предварително намалявайки огъня с 10%.

Ако не искате да използвате дори капка масло, изберете месо, което е по-тлъсто. В този случай си струва да започнете печенето от по-мазната страна. Не забравяйте, че в този случай мазнината ще се разтопи много бързо.

След това можете да обърнете парчето и да го изпържите по обичайния начин.

Вкусно и много полезно! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
ГРУЙО
20.02.2020 17:09:32
КОЛУМБ!
  Добави Коментар
Невиждана киша удря София, по Черноморието е по-спокойно В проходите "Петрохан", "Витиня" и "Предела" се очаква обстановката да е тежка Горящ камион край Стара Загора затвори магистралите “Тракия” и “Марица” за часове Движението по двата аутобана в посока София е вече възстановено 
Ивайло Мирчев: Трябва да изберем Кирилов, за да спрем Сарафов за главен прокурор Той се противопостави на изключването на Лорер и Божанков от ПГ на ПП-ДБ, въпреки че не подкрепят решението, което е много важно за тях Може да се стигне до интензивна война, ако примирието бъде нарушено, предупреди Нетаняху Ливанската армия обвини Израел, че го е нарушило няколко пъти 
Изтребват овцете в сливенско село заради огнище на шарка  Резултатите са лабораторно потвърдени и животните подлежат на евтаназия 4 причини за разпад на комуникацията в брака Дълготрайните връзки не могат да просъществуват щастливо и качествено без добро общуване между партньорите
Тези дрехи нямат място в пералнята - НЕ ги перете там Вижте какво не бива да слагате в барабана Видяла Ванга след смъртта й Не ме мислете за луда, някаква сила ме спаси в храма на пророчицата, разказва звездата Мими Иванова
Последен шанс за нещо голямо за 4 зодии Последни дни на ноември носят успех за някои представители на зодиака Рецепта за крем супа от печен чесън Много ароматна и вкусна супа за студените дни
Разкри истината за храната в Игри на волята Професионалният акробат Борисенко напусна шоуто и направи своите анализи и равносметки от представянето си в екстремното риалити Шпионския скандал във Великобритания: Двама от българите се признаха за виновни Това стана ясно по време на днешното заседание срещу групата в централния наказателен съд в Лондон