Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Уникална рецепта за пържола на тиган, вкусът е божествен

Ключови думи: пържола, тиган, мазнина, храна, рецепта

Напоследък все по-често се говори, че пържената храна е много вредна за здравето. Точно затова се старая да използвам възможно най-малко олио в процеса на готвене и "пържа" месото без мазнина. Крайният резултат винаги е много вкусен и най-важното - никога не загарят!

Забелязах, че когато пържа месото в олио, влакната му се насищат с олио, в резултат на което пържолата губи истинския си вкус. За да не разваля вкуса на ястието, взимам месото и го хвърлям директно на горещия тиган. Преди това обаче задължително го мариновам. Най-често използвам подправки, сушени билки, лук, както и чесън на прах, които придават на пържолите ми много специален вкус. За да стане месото наистина сочно, го накисвам в маринатата от подправки в продължение на няколко часа.

През това време то успява да пусне собствения си сос, а след това да го попие. И едно много важно уточнение - само влажното месо е подходящо за пържене без мазнина.Винаги прибирам месото в маринатата в хладилника и го вадя половин час преди готвене, за да достигне стайна температура. За да не изгори месото, го запържвам за няколко минути от всяка страна.

Едната страна пържа на силен огън, след което обръщам и намалявам огъня с една трета. Ако месото не е изпържено достатъчно, повтарям процеса от всяка страна за още една минута, предварително намалявайки огъня с 10%.

Ако не искате да използвате дори капка масло, изберете месо, което е по-тлъсто. В този случай си струва да започнете печенето от по-мазната страна. Не забравяйте, че в този случай мазнината ще се разтопи много бързо.

След това можете да обърнете парчето и да го изпържите по обичайния начин.

Вкусно и много полезно! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
ГРУЙО
20.02.2020 17:09:32
КОЛУМБ!
  Добави Коментар
Митничар се заклещи между два автомобила на ГКПП Капитан Андреево-Капъкуле Инцидентът по време на проверка на границата остави служителя сериозно пострадал, шофьорът твърди, че е объркал педалите Ето как да направите най-сочните постни чушки за Бъдни вечер Предлагаме ви една изпитана идея за вкусно ястие, което е абсолютно задължително за святата нощ
Коледа събужда смелостта да отворим сърцето си и да си хванем гадже Психолозите обясняват как празниците усилват емоциите и търсенето на истински връзки, а коледната магия може да стане начало на нещо повече Как да различим фалшивите евробанкноти Първото нещо, което трябва да гледаме, е релефът, обясни експерт
ЕК одобри да получим близо €1,5 млрд. от третия транш по ПВУ Мотивира решението си да замрази €153 млн. Гюлсерен от „Твоят мой живот“ избра да живее на село! Кара трактор и се грижи за животните 49-годишната актриса си е построила къща в село край Измир и когато не е ангажирана със снимки, се занимава с фермерство в огромния си двор
Арестуваха Грета Тунберг в Лондон Тя е обвинена в подкрепа на забранената във Великобритания група „Palestine Action“ Наум Шопов пак е водещ на „Ергенът“, тръгва с жената Шоуто ще се снима два месеца, а той ще бъде там в компанията на жена си Теа и дъщеря си Амая
Правителството одобри финансова подкрепа за Украйна по плана на Европа Финансовият принос на България в размер на 16 304,40 евро 2026 носи невероятен късмет и щастие на 2 зодии Планетите най-накрая са се споразумели, че тези знаци ще встъпят в новата година с повече щастие от всякога, оставяйки всички поражения и сълзи в миналото
Новата пожарна в Камено ще бъде оборудвана чрез проект в партньорстви с РДПБЗН-Бургас С този проект ще осигурим модерно оборудване за новата пожарна и доброволните формирования, което ще гарантира по-голяма сигурност за всички жители на Камено, заяви кметът Забравете за ботокса, тази напитка заличава бръчките като гумичка: Нашите баби са я приготвяли в тенджера, ето как Опитайте тази костна супа