Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Радина Денкова: В кухнята никога не ми се получава „да не ми се получава“

Ключови думи: радина денкова, кухня

Старт на кулинарната седмица в „Черешката на тортата“ поставя дерматологът на звездите д-р Радина Денкова. Жената, която се грижи за красотата и комфорта на родния хайлайф отвори вратите на дом си и получи почти пълен брой точки в предаването.

Какъв е опитът ѝ в кухнята, кой е любимият ѝ десерт и кое е ястието, на което никога не може да устои, ще разберете в блиц интервю за Vesti.bg.

За първи път готвих на седем години. Исках да направя кекс, забравих бакпулвера. Изхвърлих го в тоалетната, преди майка ми да се върне от работа…

В кухнята никога не ми се получава „да не ми се получава“.

Ястието/храната, на която никога не мога да устоя, е десерт.

Сутрин обичам да си хапвам пия само кафе.

Ястието, което ми се получава най-добре, е това, с което съм се захванала.

Докато готвя, не мога без музика.

От хората, които познавам, най-вкусно готви Лили Поп.

Рецептата за любимия ми десерт е…

Шоколадова торта със солен карамел от Черешката на тортата

За основата: 1 пакет меки шоколадови маслени бисквити, смлени и смесени със 100 г. Разтопено масло.

Във форма с подвижно дъно сместа се притиска, като се оформя и лек борд. В хладилник за 30 мин.

Карамел: приготвя се светъл карамел от 1,5 чаши захар , като се бърка непрекъснато. Прибавя се 150 г. Течна сметана и 1.5 ч чаши нарязан пекан или обикновени орехи и половин кафена лъжичка сол. Така приготвената смес се поставя върху основата, заглажда се и отново се охлажда за 30 мин.

Шоколад: на водна баня се разтопява 300 г. Черен готварски шоколад и 100 г. Млечен. Когато се хомогенизира и разтопи се прибавят 200 г. Течна сметана, разбърква се сместа и се излива върху карамела. Отгоре може да се поръси с малдонска сол на кристали. Охлажда се до стягане на шоколадовата смес и се сервира на триъгълни парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
ГДБОП разби организирана престъпна група Четиримата ѝ членове изнудвали за пари в София Надарена кака "омагьоса" нападател на Генк Пам представя себе си като дизайнер, но също така е модел
Предложение предвижда богатите страни да плащат 250 млрд. долара годишно за климата Финансовият въпрос е основната тема на спорове на преговорите на конференцията COP29 Залужни: Започна Третата световна война!      Според него началото ѝ се доказвало от привличане на военна помощ от Китай, Иран и Северна Корея за Русия
Слънчево и студено ще е утре, в планините ще превалява сняг В неделя и в понеделник ще е предимно слънчево  Кметът на Минерални бани остава под домашен арест От прокуратурата коментираха, че разследването продължава, като е възможно и повдигането на нови обвинения
Ракетата "Орешник" прелетяла до Днипро за 15 минути Тя е била оборудвана с шест бойни глави: всяка от тях оборудвана с шест суббоеприпаса Важно за шофьорите: Предлагат промени в регистрацията на коли Има нужда от облекчаване на режима по отношение на предоставяните документи
Русия превзе още територия в Източна Украйна Селото е разположено на 12 км северно от Курахово  "Пия вино от 4 бона и не знам къде се намирам" Това сподели холивудска звезда, разказвайки перипетиите си
Авариен ремонт затваря пътя Царево - Резово Движението ще бъде ограничено за 3 часа Над 1000 бегачи ще мерят сили в първия Полумаратон Бургас 2024 Надпреварата се провежда за първи път