Свиневъд от Стара Загора: Иглата в пържолата най-вероятно е саботаж
Иглата в пържолата, която бе намерена от дете, най-вероятно е саботаж от някой работник, който е бил бесен на работодателя си. Това каза в интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия свиневъдът Венцислав Славов от Стара Загора. Макар че той няма нищо общо със случая, той бе потърсен от водещите Виктор Николаев и Аделина Петкова, за да коментира за какво се използват подобни игли.
Потресен съм, призна Венцислав.
„При попадане на игла в месото на едно живо прасе, около нея трябва да се появи капсула, която не видях от тази снимка. Надявам се това да не е тъпа шега на някой по веригата“, добави той.
Момиче намери игла в месо, баща й се закани да накара производителя да я изяде
„Подобни игли се използват за тумблери за окрехотяване на месото. Имам съмнение, че някой нещо е направил. Не изключвам саботаж на някой работник, който е бил бесен на работодателя си“, заяви Славов.
Нагледали сме се на какви ли не неща, добави той.
„Това е 4-сантиметрова, стоманена игла. При нарязване на месото е 1:1 000 000 вероятността тя да остане в него. Занимавам се с отглеждане на живи прасета и не мога да коментирам как се обработва месото в цеховете“, изтъкна животновъдът.
„99,9% от българските меса не се обработват. Може само да се овкусяват, да се окрехотяват. Използват се за тази цел обикновени соли, които не носят никакъв риск за консуматора“, уверява той.