Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудите се какво да сготвите днес? Ето една вкусна идея за предястие

Интересна рецепта за печен сладък картоф с мус от синьо сирене и смокини
Ключови думи: Печен сладък картоф, мус от синьо сирене, рецепта за предястие

Смокини… дъхът им се носи над Созопол, Несебър, стария Пловдив… прехвърля огради, мами, упоява. Зрелите плодове изкушават да се заровите в детството, носят алюзии за море, калдъръмени улици, безкрайно зелени дървета, летен, лежерен вкус и почивка. Хайде сега, да ги прибавим към уравнението, което решаваме всеки ден: Какво да сготвя днес? Идеята дава шеф Краси Петров, зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини. Ето я и нея:

Печен сладък картоф с мус от синьо сирене и смокини

за 2 порции

- Сладък картоф - 1 брой (250-300 грама)

- Крем сирене - 150 грама

- Синьо сирене - 70 грама

- Смокини - 4-5 броя

- Зехтин - 30 мл.

- Мащерка

- Сол

- Мед (кленов сироп)

Измиваме добре сладкия картоф. Режем на шайби с дебелина около 1,5 см. Подреждаме в тавичка, поливаме със зехтин, овкусяваме със сол и печем във фурна на 180 градуса, около 20 минути.

Смесваме крем сиренето с настърганото синьо сирене, листенцата на 2-3 стръкчета мащерка и разбъркваме добре.

Върху изпечените и изстинали шайби сладък картоф слагаме по 1 с. л. от муса със сирена, разпределяме нарязаните на четвъртинки смокини и поливаме на тънка струйка с пчелен мед или кленов сироп. Bon Appétit!

Сборът екзотични вкусове определено ще достави различна наслада на небцето ви. Дайте почивка поне за ден, на любимите на всички ни розови домати, печени чушки, чесън, сирене, магданоз… Върнете се към смокинята, обещанията на морето, магичната омара на лятната почивка… Ако се пренесете на ваканционна вълна и дадете отбой на основното и старателно избягвате да гледате фурната, посетете Средиземноморски ресторант Салини. Ще го откриете на крачка от морето, в началото на Морската градина. Адресът е „Княз Ал. Батенберг“ 2, Гранд Хотел и СПА Приморец. Паркингът е безплатен, сервизът дискретен и ненатрапчив, черноморският улов – пресен и приготвен точно по ваш вкус, цените – достъпни и балансирани.

Прекръстиха Иво Аръков на Каръков след три греди в Hell`s Kitchen Актьорът сподели, че се притеснявал да не вдигна топката и да уцели флага на Тайланд, за да не му се наложи да готви нещо азиатско  Български град се тресе В баскетболна истерия
Каза много важни думи Свързани с Космоса и "Дракон" Изненада американската полиция Тюленче реши да се разхожда далеч от водата
Румен Радев: Само единни ще съхраним България в глобалния смут, онази светла република на Левски С болка трябва да признаем, че ние сме разделен народ във време разделно и това е опасно, предупреди президентът Светлана към шеф Ангелов: Не ме наричай повече Гущерова, защото вече съм свободна Тя обеща да каже на боса на Hell`s Kitchen насаме дали има в живота й друг
Петя Точева пое голям риск и готвачките размазаха сините в Hell`s Kitchen с 12:0 Ако бяхме загубили, си заминавах от шоуто, но за жалост на някои ще остана още дълго време да ги дразня, сподели гимнастичката от Бургас  Почина внезапно От инфаркт
Събра погледите на 60 години Кортни Кокс е в отлична кондиция Бургазлия разказа на премиера за фурора си в Полша Цанко Цанков отвя конкуренцията на Световна купа
Нови силни трусове до България В Санторини е много опасно Машинист загина при катастрофа между товарни влакове Има българска следа