Флагман TV: Вижте феноменалния Краси Чуков и как се прави коктейл Oracabessa
Краси Чуков е вдъхновяваща личност, бургазлия, който е постигнал огромен успех зад граница, но е избрал да се върне в България, защото е осъзнал, че камъкът си тежи на мястото.
В пет поредни години той е правил коктейлите за рали „Монте карло“ в Монако, изненадвайки дори знаменитости като Жан-Клод Ван Дам и Арнолд Шварценегер. През 2010 година Краси влезе в книгата на рекордите на „Гинес“, приготвяйки най-голямото мохито в света – над 1 тон.
Той стои в основите на съвременното барманство, печелил е множество награди от различни състезания в цял свят. В едно от най-известните заведения в Бургас през 90-те барманът отварял бутилки като ги удрял в бара. Младежите го мислели за факир, това запалило и Чуков.
Първите номера, които научил, били хвърлянето на лед във въздуха и хващането им с чаша. Нещата така се развили, че впоследствие той тренирал по осем часа на ден, нощем до 4:00 гледал видеокасета от световно за флеър бармани в Севиля през 2007, а сутринта ставал и хуквал на работа в заведение в Пловдив.
Днес Краси Чуков е един от тримата бармани-хибриди у нас, т.е. знаят от А до Я за коктейлите, как се приготвят, практикуват флеър (хвърлянето на бутилки и чаши във въздуха) и същевременно имат такова международно образование. Завършил е Food & Beverage мениджмънт в Лондон.
Флагман.бг се срещна с Чуков в новия му бар „Equilibrium Boutique Bar & Кitchen“, където той е внедрил изключително интересна и новаторска за града концепция.
Вижте как той приготвя уникален коктейл. Разговаряме с него за барманството, бъдещето на тази професия и новите тенденции.