Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Разхладете и подсладете духа и тялото си с домашен сладолед с пъпеш и куркума

Автор на вкусното произведение е зам. главният готвач на Средиземноморски ресторант Салини
Ключови думи: Гранд Хотел и СПА Приморец, Средиземноморски ресторант Салини, домашен сладолед

Любимото лятно изкушение на малки и големи е сладоледът. Ако ви е омръзнало да го опитвате в стандартните му вкусове, то ето нещо различно, специално за вас: сладолед с пъпеш и куркума. Екзотичната рецепта е лесна, достъпна и напълно по възможностите и на начинаещи кухненски диригенти. Автор на вкусното произведение е зам. главният готвач на Средиземноморски ресторант Салини – шеф Краси Петров. Ето какво ви трябва:

Сладолед с пъпеш и куркума

за 6 порции

- Пъпеш  (почистен и нарязан) - 250 грама

- Сладкарска сметана 35% - 250 мл.

- Кондензирано подсладено мляко - 1 консерва (387 мл.)

- Сок от 1/2 лайм

- Куркума - 1 ч.л.

В подходящ съд смесваме кондензираното мляко, сметаната, пасирания пъпеш, куркумата и сока от лайм. Разбиваме с миксер до получаване на хомогенна смес. Прибираме във фризера. Разбъркваме на всеки 20 минути, докато сместа стегне добре. Преди сервиране поставяме за 20 минути в хладилник. Voilà!

Рецептата е отличен начин, да очаровате своите гости, близки, приятели. Ако по-дълго пиршество не ви е по силите или пък не сте в настроение да прекарвате дълги часове в кухнята (все пак навън е 39 градуса, а морето зове), то заповядайте в Средиземноморски ресторант Салини. Там, всичките ви кулинарни желания се сбъдват бързо, лесно и вкусно. Лятната градина е абсолютен оазис, разхлаждан от морския бриз. Сервизът е бърз, дискретен, ненатрапчив, а цените напълно балансирани и достъпни. Освен Средиземноморието и пресен черноморски улов, в Салини ви очаква и далечна Япония – в цяла палитра суши специалитети и екзотични салати. Жега + желания за кулинарно пътешествие? Не, не ви трябва туристическа агенция. Открийте Средиземноморски ресторант Салини на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2, в Гранд Хотел и СПА Прииморец.

За резервации: +359 877 81 00 18

Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила