Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкусно лято с шеф Краси Петров: рецепта за „Капрезе“ с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми

Изненадайте любимите си хора с тази любопитна, много вкусна сезонна рецепта
Ключови думи: Гранд Хотел и СПА Приморец, салата Капрезе, Средиземноморски ресторант Салини, ресторанти в Бургас

Салата "Капрезе" отдавна е напуснала пределите на о-в Капри и Италия като цяло и е любимо изкушение, което можете да откриете по цял свят. Комбинира няколко прости съставки, в обща изключителна хармония. В последните години, "Капрезе" е част и от българския лайфстайл, независимо от сезона. Всеки знае класическата рецепта. Ето обаче, как да си приготвите една необичайна "Капрезе" вариация: с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми! Рецептата е на шеф Краси Петров – зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини.

„Капрезе“ салата с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми

за 2 порции

4 нектарини

250 гр. моцарела

1 и 1/2 с. л. кафява захар

50 гр. краве масло

босилек

сол

черен пипер

балсамова редукция

30 гр. бадеми

Обелваме нектарините, разрязваме ги на две, отстраняваме костилките и режем плода на шайби. Разтопяваме маслото в тиган на умерен огън. Прибавяме нарязаните нектарини, поръсваме с кафявата захар и готвим 1-2 минути до карамелизиране на плодовете. В малка касерола наливаме чаша вода. След като течността заври, прибавяме бадемите за 1-2 минути. Изваждаме и внимателно отстраняваме люспата с пръсти. Поднасяме салатата, като редуваме нектарини с моцарела. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Поливаме с маслото, в което карамелизирахме плодовете. Аранжираме с листа от босилек и балсамова редукция. Поръсваме с бланшираните бадеми. Bon Appétit!

Изненадайте любимите си хора с тази любопитна, много вкусна сезонна рецепта. За още изключителни комбинации, които карат всяко небце да пее одата на радостта, заповядайте в Средиземноморски ресторант Салини на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2. Достъпният избор за всеки повод – бизнес среща, семеен празник, рандеву с приятели, самостоятелно кулинарно приключение: на обяд или вечеря, избирате вие. Ресторантът разполага с разкошна лятна градина на метри от морето, както и с безплатен паркинг.

За резервации: +359 877 81 00 18

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
По какво си личи, че мъжът е готов да скъса с вас Признаците не винаги са ярки и набиващи се на очи, но има някои, които не са за пренебрегване  Диета с ориз: как бързо и вкусно да свалите излишните килограми Ще дaде резултaти сaмo aкo следвaте някoи прaвилa
Ударно начало на декември ще имат тези 3 зодии – няма кой да ги спре Кои са тези зодии, за които звездите обещават ударно начало на месеца Ванга й помага Раева е като преродена
Русия и Украйна си размениха телата на стотици загинали Ужасът на войната е голям Правя тази рецепта за Тюрбан сарма от 60 години – срам не срам, мога цяла тава да изям! Всичко е много просто – смесваш и пълниш листата
"Нас не ни броят за живи" Лоша констатация за България Сделките с имоти стигат 10 млрд. лв. Очакват нови ограничения за ипотеките догодина
Роналдо акостира до България? Турски гранд иска футболната звезда Разкри си душата Звездата Кидман се страхува от смъртта
Тези думи на Гунди са велики Аспарухов наистина е давал сърце и душа за България, както е рефренът Футболен съдия се самоуби Трагедията се случи в Русия